18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ένας υπουργός στη Λέσβο, μία… διμοιρία των ΜΑΤ στη Μυτιλήνη!

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πρόσφατα

Μία ακόμη κομματική φιέστα, το «Αναπτυξιακό» Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει από σήμερα στη νήσο Λέσβο η κυβέρνηση, μέσα από το οποίο -όπως άλλωστε και στα προηγούμενα 13- οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα υποσχεθούν στο κεφάλαιο χρήμα, φθηνούς εργαζομένους, προνόμια κ.λπ., την ώρα που επιτίθεται σε εργαζομένους και συνταξιούχους, με περικοπές, μισθούς και συντάξεις πείνας, πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα, υπέρογκη φορολογία κ.λπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη, αναμένονται να… καταφθάσουν περίπου 20 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και… άλλες τόσες διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν μεταφερθεί εκεί από τα γύρω νησιά. Με λίγα λόγια, υπουργός και διμοιρία (σ.σ.: λεφτά για όλα αυτά υπάρχουν, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, στο επίδομα της ανεργίας, στα προνοιακά επιδόματα ούτε λόγος…).

Ο λόγος της μεταφοράς των δυνάμεων καταστολής απλός: να τις στήσουν σαν «οδόφραγμα» στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει εργαζόμενοι και φορείς του νησιού ενάντια στην κομματική φιέστα. Την Τετάρτη 3 Μάη, εξάλλου, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία στο νησί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 5μμ., στην πλατεία Σαπφούς.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις