18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Amazon στην Ισπανία απολύει 100 εργαζόμενους που συμμετείχαν σε απεργία

Πρόσφατα

Για στοχοποίηση εργαζομένων που συμμετείχαν σε απεργία κατηγορεί η γενική συνομοσπονδία εργατών της Ισπανίας (CGT) την εταιρεία Amazon, που απέλυσε 100 εποχικούς υπαλλήλους από το μεγαλύτερο κέντρο της στη Μαδρίτη.

Οι εργαζόμενοι της Amazon πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες συνθήκες εργασίας που προσπαθεί να επιβάλει η εταιρεία. Πρόκειται για αλλαγές στα συμβόλαια που περιλαμβάνουν μείωση των μισθών και περιορισμό των προνομίων των εργαζομένων.

Το 98% των υπαλλήλων υποστήριξε την απεργία. Ορισμένοι όμως από τους εποχικούς υπαλλήλους δέχτηκαν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της απεργίας του Μαρτίου, υπό το φόβο ότι θα έχουν επιπτώσεις από τη διοίκηση της εταιρείας και αυτή την εβδομάδα οι φόβοι τους επαληθεύτηκαν.

Εν όψει της νέας απεργίας που προκηρύχθηκε για την Παρασκευή 20 Απριλίου, η Amazon ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει τις προσωρινές συμβάσεις για πάνω από εκατό εργαζόμενους. Πρόκειται για εποχικούς υπαλλήλους που δούλευαν στην εταιρεία από 3 έως 16 μήνες με εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερα συμβόλαια που ανανεώνονταν διαρκώς. Αυτή τη φορά όμως, η Amazon, χωρίς καμία προειδοποίηση, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαιά τους.

Η γενική συνομοσπονδία εργατών της Ισπανίας θεωρεί ότι η κίνηση -που δεν έχει προηγούμενο- κρύβει πολιτικά κίνητρα. H Amazon έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η μη ανανέωση των συμβολαίων των συγκεκριμένων υπαλλήλων οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση αυτής της περιόδου. Όμως, υπάλληλοι που εργάζονται για χρόνια στην εταιρεία υποστηρίζουν ότι κανονικά αυτή την εποχή δεν πραγματοποιείται μείωση του προσωπικού, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της εταιρείας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις