Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ αρνήθηκε την πρόσκληση του δημάρχου Ιωαννιτών σε γεύμα

αραμένοντας σταθεροί στις θέσεις μας, αλλά κυρίως στον αγώνα που δίνουμε για την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους, τα μέλη του ΜΕΤΑ – ΟΤΑ στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες 22 Απρίλη, στα Ιωάννινα, απορρίψαμε την πρόσκληση σε γεύμα του δημάρχου Ιωαννιτών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας στο κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων στην παρέμβαση τους για το θέμα των συμβασιούχων στις 2 Απρίλη, ότι θα συναινέσει ο Δήμος στην προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που αναγκάστηκαν οι εργαζόμενοι να προσφύγουν, οι δικηγόροι του δήμου έπραξαν το ακριβώς αντίθετο.

Με 2.000.000 ευρώ αποθεματικό από το χαράτσι των ανταποδοτικών που καταβάλουν οι δημότες, η δημοτική Αρχή Ιωαννιτών ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν θα μπορεί να τους πληρώνει καταδικάζοντας έτσι τους εργαζόμενους στην απόλυση και αφήνοντας την υπηρεσία καθαριότητας χωρίς προσωπικό.

Αυτή είναι η στάση της πλειοψηφίας των δημάρχων, που κάποιοι βιάστηκαν να εκθειάσουν ως φιλεργατικούς και κοντά στους εργαζόμενους συμβασιούχους, κρίνοντας από τα κροκοδείλια δάκρυα της ΚΕΔΕ και του προέδρου της.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ συνεχίζει τον αγώνα

  • για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρωτίστως τις ανάγκες της κοινωνίας,
  • για κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας που επινοούνται από την προκειμένου να συμπιεστεί ακόμα περισσότερο το κόστος εργασίας,
  • για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, 23-04-2018


Εκλογική Διακήρυξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
για το 46ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ