Λέμε ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ | 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Φωτογραφία αρχείου

Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου που θα αφορά στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, όπου και επαναβεβαιώθηκε η απόλυτη και ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων στο «Εθνικό έγκλημα» του ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται πως με βάση τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στη συνεδρίαση, εξετάστηκε η «καλύτερη οργάνωση του αγώνα απέναντι σε αυτή την καταστροφική επιλογή και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων που σχεδιάζονται σε ολόκληρο τον Όμιλο ΔΕΗ». Στο πλαίσιο αυτό, «αποφασίστηκε η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών, η αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των πολιτών για τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής αλλά και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας… ενάντια στην «ακύρωση των αποφάσεων που δίνουν τη χαριστική βολή στον Όμιλο ΔΕΗ και πλήττουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον».

Αυτό που μένει να φανεί στην πράξη είναι αν η συνδικαλιστική γραφειοκρατία θα υλοποιήσει τις αποφάσεις της και θα υπερασπιστεί πραγματικά τη δημόσια περιουσία και την εργασία των εργαζομένων της ΔΕΗ.


Διαβάστε επίσης: Ανοικτή Πρωτοβουλία: Και με την εμπλοκή της κοινωνίας, Αγωνιστικό Μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών