Καταγγελία ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ για την τιμωρία στρατεύσιμου γιατρού

aima-foroi

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί ένας συνάδελφος μας, γιατρός που  υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, επειδή συμμετείχε και μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 27/2.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Τη στιγμή που σε διάφορες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι επίσημα προσκεκλημένα στελέχη της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο συνάδελφος μας τιμωρείται επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεση του στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των γερακιών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε που αιματοκυλούν τους λαούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας.

Ο συνάδελφος μας έκανε το καθήκον του όχι μόνο σαν φαντάρος αλλά και σαν γιατρός. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε περιθάλψει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, πρόσφυγες και μετανάστες. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα βάσανα των ξεριζωμένων από τον τόπο τους εξαιτίας των πολέμων. Έχουμε χρέος όχι μόνο να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους στην Υγεία αλλά και να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Καλούμε τις Ενώσεις να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στο στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στο στρατιώτη που συμμετείχε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 27 Φλεβάρη.

Η συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις του λαού μας είναι δικαίωμα και των στρατευμένων.

Απαιτούμε:

  • Να ανακληθεί η απαράδεκτη ποινή φυλάκισης του στρατευμένου.

  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της ελληνικής Κυβέρνηση και της χώρας μας στο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία

  • Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση από αέρα, νερό και στεριά στους Νατοϊκούς φονιάδες.

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

  • Να επιστρέψουν τώρα οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων

  • Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.