Ρόδος: Κινητοποίηση το απόγευμα ενάντια στη νέα κομματική φιέστα – Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων της Ρόδου, στην πλατεία Κύπρου και ώρα 6μμ., ενάντια στη νέα κομματική φιέστα – Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης, που θα διεξαχθεί στην πόλη, στις 16 και 17 Απρίλη. Πρόκειται για ένα ακόμη Συνέδριο που στόχο έχει να βάλει μπροστά στο φουλ τις μηχανές για να… σπρώξει δυναμικά μπροστά την «ανάπτυξη», με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία μεγαλοεπιχειρηματιών στον Τουρισμό, στην Ενέργεια, στο Εμπόριο, στις Μεταφορές, στη Διαχείριση Απορριμμάτων, στο Νερό, στο Ρεύμα και γενικότερα στη Δημόσια Περιουσία και τα Δημόσια Αγαθά.

Είναι ένα Συνέδριο, μέσω του οποίου η κυβέρνηση θα προσπαθήσει επικοινωνιακά να κρύψει τα έργα και τις ημέρες της αλλά και τις πραγματικές της προθέσεις: ότι είναι δηλαδή αποφασισμένη να γενικευτούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης αλλά και η εργασιακή ζούγκλα στους χώρους δουλειάς με την καθυστέρηση των δεδουλευμένων, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα εργατικά ατυχήματα, την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία. Αλλά και την κοινωνική της επιδρομή, με τη συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

«Αυτή η κυβέρνηση, που υπηρετεί πιστά τα μονοπώλια, τους τραπεζίτες, που μας κλέβει τη ζωή, έρχεται στη γειτονιά μας να μας υποσχεθεί τις «δοξασμένες μέρες που θα έρθουν». Αυτή την κυβέρνηση έχουμε χρέος να την υποδεχτούμε «θερμά»», σημειώνουν μεταξύ άλλων τα Σωματεία στην ανακοίνωση – κάλεσμα που εξέδωσαν για την κινητοποίηση το απόγευμα. Είναι ένα Συνέδριο, συνεχίζουν, «που, ενώ προωθεί συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων και μονοπωλίων στην περιοχή, παρουσιάζεται με μανδύα αριστεροπασπαλισμένο με μπόλικη δήθεν «κοινωνική πολιτική», που μεταφράζεται σε διαχείριση εξαθλίωσης της ζωής μας, αφού ούτε καν διανοούνται ν’ αλλάξουν τα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα, παρά μόνο προς το χειρότερο», σημειώνουν μεταξύ άλλων τα Σωματεία στην ανακοίνωση – κάλεσμα που εξέδωσαν για την κινητοποίηση το απόγευμα. Τη «δίκαιη ανάπτυξη» τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! Απλά αυτά τα συνέδρια-φιέστες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί κυβέρνηση – περιφέρεια – δήμος χέρι-χέρι, βοηθώντας ο ένας τον άλλον, είναι αποφασισμένοι να μας τσακίσουν τα κόκαλα για να κερδίζουν οι πλουτοκράτες».

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη», συμπληρώνουν, «είναι άλλη μια κοροϊδία, όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού». Επιπλέον, κι αυτή η κυβέρνηση, «δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν’ αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Η ΝΑΤΟική παρουσία στη θάλασσα του Αιγαίου, με πρόσχημα τους πρόσφυγες, κλιμάκωσε την προκλητικότητα της Τουρκίας. Αυξήθηκαν οι παραβιάσεις θαλάσσιου και εναέριου χώρου, με κλιμάκωση της έντασης καθημερινά από την Τουρκία. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς. Η κυβέρνηση, με αυτό το ρόλο που έχει αναλάβει, έχει τεράστιες ευθύνες για τη βάση της Σούδας που τη διατηρεί και την αναβαθμίζει, για τη διαμόρφωση μιας σειράς νέων ΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια του ανταγωνισμού ΗΠΑ – Ρωσίας. Μας ετοιμάζουν για να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από το λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, όλα γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς. Οι εργάτες πρέπει να έχουν καθαρό ότι αυτοί που σήμερα τους παίρνουν το σπίτι, τους αφήνουν άνεργους, τους κόβουν τους μισθούς είναι οι ίδιοι που αύριο θα τους βομβαρδίζουν τα σπίτια, θα τους ξεκληρίζουν τις οικογένειες, είναι οι ίδιοι που στο τέλος του πολέμου θα θέλουν να σου ξαναπάρουν το σπίτι, να σε αφήσουν άνεργο, να σου κόψουν το μισθό».