Επαναπρόσληψη του ντελιβερά που απολύθηκε επειδή ζήτησε το Δώρο Πάσχα

Έπειτα από μαζικότατη κινητοποίηση της εργατικής συσπείρωση στον επισιτισμό – τουρισμό, της ΛΑΝΤΖΑΣ, αλλά και αλληλέγγυων, την Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού και από την ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια, έξω από υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ στο Κολωνό, ο εργοδότης υποχώρησε και αποδέχθηκε το αίτημα για επαναπρόσληψη εργαζομένου που απέλυσε, επειδή ζήτησε το αυτονόητο, τα δικαιώματά του, και συγκεκριμένα την καταβολή του Δώρου Πάσχα.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία τού κατέβαλε το Δώρο, έπειτα από πίεσή του. Μέσα σε ένα κλίμα πλήρους τρομοκρατίας και πολλών απειλών (δεν δίστασε να δείξει την πόρτα της εξόδου σε όποιον το ζητήσει), έγινε πρόταση στον εργαζόμενο, ο οποίος δούλευε παραπάνω ώρες από τις νόμιμες υπό την πίεση της εργοδοσίας, να του ρίξουν το ωρομίσθιο με την πρόφαση πως αν θέλεις τα νόμιμα θα παίρνεις και τα νόμιμα. Η άρνηση του συναδέλφου είχε σαν αποτέλεσμα και την άμεση απόλυση του, καθιστώντας σαφές πως η εργοδοσία, με όλο το οπλοστάσιο που της παρέχεται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον αστικοποιημένο- εργοδοτικό συνδικαλισμό θα γίνεται μέρα με την μέρα πιο αδίστακτη.

Ωστόσο, η άμεση και μαχητική απάντηση που δόθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Απρίλη από τη ΛΑΝΤΖΑ και τις άλλες συλλογικότητες αποτελεί μια νίκη του ταξικού εργατικού κινήματος που ακούραστα συνεχίζει να παλεύει ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους τους εργοδότες ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει μόνος του, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι δανειστές και το κεφάλαιο.


Διαβάστε επίσης | Εκλογές στο Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Αττικής