15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκλογές στο Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Αττικής

Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στηρίζουν την παράταξη ΛΑΝΤΖΑ

Πρόσφατα

Ο κλάδος του επισιτισμού είναι σήμερα στο επίκεντρο της μνημονιακής πραγματικότητας. Η εφαρμογή μνημονιακών μέτρων σε σχέση με την καταβολή μισθών, την ασφαλιστική κάλυψη σε συνδυασμό με φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, την καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων συνθέτουν την καθημερινότητα για χιλιάδες εργαζομένους του κλάδου. Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα η ΠΟΞ (πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων) υπέγραψε από κοινού με τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ τη νέα κλαδική σύμβαση εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που προβλέπει την κατάργηση του πενθήμερου οκταώρου και τη δυνατότητα των ξενοδόχων ειδικά στις τουριστικές περιόδους να αναγκάζουν τους εργαζομένους να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια χωρίς επιπλέον κόστος.

Υπό το πλαίσιο αυτό, στις 16 Απρίλη και ώρα 5μμ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Αττικής πραγματοποιεί την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του. Με βάση το καταστατικό του Συνδικάτου, οι εκλογές γίνονται 15 μέρες μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Επομένως η ακριβής ημερομηνία των εκλογών θα ανακοινωθεί μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Στις προηγούμενες εκλογές, συμμετείχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που έχει και την πλειοψηφία στο ΔΣ, η ΛΑΝΤΖΑ που συσπειρώνει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και ανένταχτους αγωνιστές, ενώ φέτος υπάρχει περίπτωση να κατέβει και η ΠΑΣΚΕ.

Το ΜΕΤΑ, από την πλευρά του, δηλώνει πως στηρίζει την παράταξη της ΛΑΝΤΖΑΣ, που μεταξύ άλλων αγωνίζεται μέσα κι έξω από το Συνδικάτο για επανακατάκτηση ΣΣΕ, αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου για νέους κάτω των 25,πλήρη ασφαλιστική κάλυψη,  αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις