Το Σωματείο «Ασκληπιείου» και η ΟΕΝΓΕ στο πλευρό του φυλακισμένου φοιτητή Β. Δημάκη

Να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του, ζητούν το Σωματείο Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των συμφοιτητών και των καθηγητών του, των κρατουμένων μαθητών των Φυλακών Κορυδαλλού, των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τεκμηριώνουν ότι ο Βασίλης Δημάκης εξαιρέθηκε από το δικαίωμα της πρόσβασης διότι έχει το “ελάττωμα” να λέει καθαρά τη γνώμη του για τα δικαιώματα των κρατουμένων», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Ασκληπιείου.

«Οι υγειονομικοί και οι γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας υπερασπιζόμαστε την ιδέα ότι κάθε άνθρωπος μπορεί, εφόσον το θέλει, να αλλάξει, και ότι η πίστη στη δυνατότητα της αλλαγής πρέπει να διαπνέει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το σωφρονιστικό σύστημα», καταλήγει η ανακοίνωση και καλεί τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης να δώσουν πολιτική λύση στο ζήτημα του έγκλειστου φοιτητή.

ΟΕΝΓΕ

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ΟΕΝΓΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στη ζωή έχει κατακτηθεί με αγώνες. Απαιτούμε να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας και να εκδοθεί άμεσα η σχετική απόφαση, λόγω του κινδύνου που διατρέχει η ζωή του εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας».