Κινητοποιήσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης κατά του ξεπουλήματος μονάδων της ΔΕΗ

genopdei-denpoulame
Φωτογραφία αρχείου

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και Φλώρινας προσανατολίζεται η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), όπως έχει γράψει άλλωστε και το ergasianet.gr.

Την προσεχή Δευτέρα, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης, συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου προκειμένου να αποφασίσει τον χρόνο έναρξης των απεργιακών κινητοποιήσεων, που συνδέεται με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Ερωτηθείς για ενδεχόμενες επιπτώσεις στην επάρκεια ηλεκτροδότησης, τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ θα διαθέσει το προσωπικό ασφαλείας που της αναλογεί, καθώς και ότι η διασφάλιση της επάρκειας είναι αρμοδιότητα των φορέων της αγοράς και όχι της Ομοσπονδίας.

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης, όπου από τις 11 το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσουν στάσεις εργασίας διάρκειας μίας ώρας σε κάθε βάρδια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλύπτει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν τα πρωτοβάθμια Σωματεία-Μέλη της στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης (Λ.Κ.Μ.) ενάντια στο Ξεπούλημα της ΔΕΗ -στη βάση των αποφάσεων που ελήφθησαν στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας της 30/3/2018 – και συγκεκριμένα τις κινητοποιήσεις

Παρασκευή 13 Απριλίου

Καταλήψεις σε ΑΗΣ Μεγαλόπολης & ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β στις 7 το πρωί

Στο ΛΚΜ στις 10 το πρωί

Κυριακή 15 Απριλίου (ΛΚΜ –Ορυχεία)

Στάσεις εργασίας

Έναρξη: Από Α΄ Φυλακή 23:01 και για κάθε επόμενη φυλακή (βάρδια) μια (1) ώρα στάσης εργασίας ανά ειδικότητα

Η στάση εργασίας στην έναρξη κάθε φυλακής θα αφορά κατά σειρά:

Πρώτη ώρα: Οδηγοί

Δεύτερη ώρα: Εργοδηγοί – Επιστάτες – Επιτηρητές – λοιπές ειδικότητες.

Τρίτη ώρα: Χειριστές Κ.Μ. & Β.Μ.

Δευτέρα 16 Απριλίου: (ΑΗΣ – Μονάδες ΙΙΙ-ΙV–V)

Έναρξη: Από 07:01 και για κάθε επόμενη μέρα μια (1) ώρα στάσης εργασίας (Ημερήσιοι)

Από 07:01 μια (1) ώρα στάσης εργασίας και κάθε πρώτη ώρα σε κάθε φυλακή (βάρδια) για το προσωπικό των Τομέων Λειτουργίας.