Καβάλα: Ηλεκτρονικός πλειστηριασμός σήμερα πρώτης και μόνης κατοικίας 37τμ.

Μια ακόμη απόδειξη του εμπαιγμού και των ψεμάτων της κυβέρνησης, ότι προστατεύει την α’ κατοικία, αποτελεί ο πλειστηριασμός διαμερίσματος 36,73τμ., στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Η υφαρπαγή της συγκεκριμένης κατοικίας, αρχικά, επιχειρήθηκε την Τετάρτη 7 Μάρτη, επισπεύδουσα την ALPHA BANK, για το απίστευτο ποσό οφειλής των 17.000 ευρώ. Το ακίνητο στεγάζει την οικογένεια του γιού της ιδιοκτήτριας και βγήκε «στο σφυρί» με τιμή 40.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός την ημέρα εκείνη κατέστη άγονος.

Ωστόσο, η τράπεζα επανέρχεται σήμερα, από τις 14.00 έως τις 18.00, για το ίδιο ακίνητο. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την αφετηρία και στην περιοχή της Καβάλας της προσπάθειας της συμμαχίας κυβέρνησης – κεφαλαίου να βάλουν στο χέρι και το τελευταίο στήριγμα που απόμεινε στη λαϊκή οικογένεια, δηλαδή την κατοικία που την στεγάζει.

Το γεγονός αυτό πρέπει να αφυπνίσει κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, κάθε συνταξιούχο, κάθε πολίτη που μπορεί αύριο χωρίς να το καταλάβει να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η κυβέρνηση φρόντισε να ψηφίσει διάταξη που προβλέπει την κατάσχεση χωρίς διάκριση κάθε περιουσιακού στοιχείου για χρέος προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ.