ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη και στήριξη των αγώνων των εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ

Ενημέρωση από τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΜΕΤΑ με το Σωματείο Εργαζομένων ΒΙΚΗ

Στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Άρτας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΜΕΤΑ, με επικεφαλής το γραμματέα του Γιώργο Χαρίση με το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ. Η διοίκηση του Σωματείου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη ΒΙΚΗ οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 6 έως 12 μήνες ανάλογα, δουλεύουν εκ περιτροπής και βλέπουν μπροστά τους το μέλλον της απόλυσης, της ανεργίας και του κλεισίματος της βιομηχανίας.

Οι εργαζόμενοι το τελευταίο τρίμηνο έχουν μπει σε διαδικασία κινητοποιήσεων, έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, έχουν προχωρήσει σε διαταγές πληρωμής κι έχουν προχωρήσει και σε επίσχεση εργασίας κατά το προηγούμενο διάστημα. Η εργοδοσία της ΒΙΚΗ έχει προσφύγει για υπαγωγή στο 106 για τη ρύθμιση των δανείων της επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους, την εξαίρεση τους από τις διατάξεις του 106, που τους θεωρεί πιστωτές της επιχείρησης, την παραμονή όλων των εργαζομένων στην εργασία, τις μηδενικές απολύσεις εργαζομένων και τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης.

Η ΒΙΚΗ είναι μια πολύ γνωστή επιχείρηση στον χώρο της αλλαντοβιομηχανίας και της τυποποίησης κρέατος και είναι μία βιώσιμη επιχείρηση σε ένα κρίσιμο κλάδο, όπως ο διατροφικός. Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο αυτής της επιχείρησης θα είναι μεγάλες όχι μόνο για τους εργαζόμενους της αλλά και για την τοπική οικονομία μιας και σχετίζεται η λειτουργία της με τον κτηνοτροφικό τομέα στην περιοχή της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηπείρου, γενικότερα.

Η αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της και για την στήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αλλά και για την έκφραση της μεγαλύτερης δυνατής αλληλεγγύης, και μέσα αλλά και έξω από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο το δυνάμωμα του αγώνα, την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των εργαζόμενων αλλά και τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης.