Συμβασιούχοι ΟΤΑ: Τους έταξαν μονιμοποίηση, τους στέλνουν τώρα στην ανεργία!

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ αποκάλυψε τις ψεύτικες κυβερνητικές υποσχέσεις για τακτοποίηση των συμβασιούχων αφού η συντριπτική πλειονότητα από αυτούς (πάνω από το 90%) οδηγείται στην απόλυση και την ανεργία.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ έγκαιρα το καλοκαίρι του 2017, όταν οι συμβασιούχοι ήταν σε κινητοποιήσεις, είχε προειδοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα οδηγούμαστε σε αυτή την εξέλιξη. Γι αυτό και δεν είχε συμφωνήσει με την πλειοψηφία της ΠΟΕ- ΟΤΑ με την αναστολή των κινητοποιήσεων και είχε προτείνει την συνέχισή τους.  Τότε οι συμβασιούχοι έπεσαν στην παγίδα που έστησε η κυβέρνηση και με ευθύνη τη πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο αγώνας αυτός διακόπηκε.

Τα λέμε όλα αυτά μιας και η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας αλλά και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια υπόσχονται στους συμβασιούχους των νοσοκομείων ότι θα «τακτοποιηθούν»,  προτείνοντας μάλιστα ως λύση, ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόστηκε για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ. Βέβαια μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις των επικουρικών λήγουν στα τέλη του 2018, καμία προκήρυξη θέσεων δεν έχει υπάρξει και από πουθενά δεν προκύπτει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να το κάνει.

Ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών πρέπει για μια ακόμα φορά να πούμε στους συμβασιούχους να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές υποσχέσεις αφού μοναδικό στόχο έχουν να τους κρατούν σε ομηρία και να τους χρησιμοποιήσουν ως εκλογική πελατεία.

Μόνο  ο ενωτικός αγώνας των ίδιων μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους μπορούν να διασφαλίσουν την εργασία τους και να επιβάλλουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην μονιμοποίησή τους, με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Η συμμετοχή τους καταρχήν στην κινητοποίηση στις 25 Απρίλη που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να είναι το πρώτο αγωνιστικό βήμα. Μια κινητοποίηση που επιδιώκεται να πάρει γενικότερα χαρακτηριστικά με την συμμετοχή και ων συμβασιούχων αναπληρωτών από την εκπαίδευση και των απολυμένων συμβασιούχων των ΟΤΑ. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσει η ομηρία και να επιβάλουμε τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αγώνα μαζικός και συντονισμένος λοιπόν για να μην βρεθούν και οι συμβασιούχοι των Νοσοκομείων στην ίδια δύσκολη θέση που βρίσκονται σήμερα οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ.


Σχετικές αναρτήσεις: