Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργολαβικών στα ΕΛΠΕ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη | 10-11 Απρίλη

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων σε εργολάβους στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών, φυσικού αερίου και χημικής βιομηχανίας

Συνάδελφοι, φισσες… Η κοροϊδία των εργολάβων και της διοίκησης των ΕΛΠΕ απέναντι στα αιτήματα των εργολαβικών εργαζομένων έφερε τα πράγματα στο απροχώρητο. Κορύφωση του εμπαιγμού, το κόψιμο των διατακτικών επιταγών στους εργολαβικούς εργαζόμενους εν όψει Πάσχα. Φαίνεται ότι τα κέρδη τους δεν φτάνουν για να δώσουν 60ευρώ δωροεπιταγή στον εργάτη που εξαιτίας του γεμίζουν τα ταμεία τους. Κατόπιν των ψηφοφοριών που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι εργαζόμενοι σύσσωμοι αποφάσισαν να προβούν σε:

Θεσσαλονίκη: 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 και 11 Απριλίου (Τρίτη και Τετάρτη μετά το Πάσχα).

Αθήνα: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 11 Απριλίου (Τετάρτη μετά το Πάσχα).

Ζητούμε:

1. Τέλος στην εργολαβική αυθαιρεσία:

2. Τέλος στις 45ήμερες υποχρεωτικές άδειες μετά από τρείς ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου για να μην μπορεί ο εργαζόμενος να αποκτήσει δικαιώματα .

3. Τέλος στην τρομοκρατία των αυλικών των εργολάβων, τους προπηλακισμούς, τους τραμπουκισμούς.

4. Αυξήσεις στα κατώτατα ημερομίσθια ανάλογα την ειδικότητα.

5. Τριετίες , επίδομα γάμου , επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και βάρδιας.

6. Τέλος στην απλήρωτη εργασία.

7. Να δίνεται στους εργαζομένους η σωστή ασφαλιστική κάλυψη (106).

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι… Η δύναμη μας είναι στην ένωσή μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε ένα καλύτερο αύριο στους χώρους δουλειάς μας. Να έχουμε δουλειά με αξιοπρεπείς όρους. Με ασφαλείς συνθήκες.

Να πάψουν να μας φέρονται ως κατώτατο προσωπικό.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΕΚΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την πλήρη στήριξή του στους συναδέλφους εργολαβικούς εργαζομένους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), οι οποίοι αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Διεκδικούν από τους εργολάβους και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στα κατώτατα ημερομίσθια, για τα επιδόματα γάμου, ανθυγιεινής εργασίας, βάρδιας και τις τριετίες τους. Να μπει ένα τέλος στην απλήρωτη εργασία και να τους αποδοθεί σωστή ασφαλιστική κάλυψη.

Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία Μέλη του να εκφράσουν τη στήριξή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων, που προκήρυξαν για την Αθήνα 24ωρη Απεργία την Τετάρτη του Πάσχα 11 Απριλίου και για τη Θεσσαλονίκη 48ωρη Απεργία στις 10-11 Απριλίου, διεκδικώντας το αυτονόητο, δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς όρους και ασφαλείς συνθήκες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των εργολαβικών συναδέλφων μας στον Όμιλο ΕΛΠΕ και στα αιτήματά τους για δουλειά με αξιοπρεπείς όρους και σε συνθήκες ασφάλειας .

Στηρίξαμε και στηρίζουμε το πάγιο αίτημα τους για υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου με τα ΕΛΠΕ για όσους συναδέλφους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες . Αναγκαιότητα που προκύπτει και από την πρόσφατη μελέτη του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στον κλάδο μας, με πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας , την οποία καταθέσαμε και στις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους Υπουργούς .

Τα προβλήματα είναι παρά πολλά και σχετίζονται με την στάση των εργολάβων και σε αρκετές περιπτώσεις και στην ανοχή της Διοίκησης των ΕΛΠΕ .

Διεκδικούμε – Απαιτούμε :

• Να δοθεί τέλος στις εργολαβικές αυθαιρεσίες

• Να δοθεί τέλος στις ελαστικές μορφές εργασίας και στην υποχρεωτική άδεια 45 ήμερων μετά από τρεις ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

• Την άμεση επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

• Να δοθεί τέλος στην απλήρωτη, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία και να αποκατασταθεί η ασφαλιστική κάλυψη από 101 μεικτά σε 106 βαρέα ανθυγιεινά όπου προβλέπει η νομοθεσία.

• Άμεση καταβολή των επιδομάτων βάρδιας , γάμου , ανθυγιεινής εργασίας και αναγνώριση των τριετιών

• Αυξήσεις στα κατώτατα ημερομίσθια ανάλογα με την ειδικότητα

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,

Ο Αγώνας των εργολαβικών συναδέλφων μας είναι αγώνας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ . Καλούμε όλα τα Σωματεία της Ομοσπονδίας μας να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περαιτέρω Ιδιωτικοποιήσεις των Εταιρειών Ενέργειας προϋποθέτουν ένα ισχυρό μέτωπο των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας .

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΣΕΕΠ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ εδώ και χρόνια παλεύει να σταµατήσει το αίσχος της εργολαβοποίησης στα ΕΛ.ΠΕ. Παλεύει να αναδείξει πως είµαστε συνάδελφοι που δουλεύουµε κάτω από τον ίδιο εργοδότη και πως είναι κρίσιµο να χτίσουµε µεταξύ µας σχέσεις συναδελφικότητας και αλληλεγγύης.

Με πρωτοβουλία µας, αναδείχθηκε σαν θέµα προτεραιότητας, κερδήθηκε σαν δέσµευση της Εταιρείας στην απεργία του Φεβρουαρίου του 2016 και πιέζουµε την Εταιρεία να το υλοποιήσει άµεσα.

Επανειληµµένα εναντιωθήκαµε στο αίσχος των 45ήµερων διακοπών των Συµβάσεων Ορισµένου Χρόνου και µε συνεχείς παρεµβάσεις στηρίξαµε διεκδικήσεις και λύσεις στα πολλά προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι συνάδελφοί µας από τους εργολάβους – µεσάζοντες.
Έτσι και τώρα, στηρίζουµε τον αγώνα τους και στεκόµαστε δίπλα τους στην απόφασή τους να διεκδικήσουν µε απεργιακές κινητοποιήσεις λύσεις στα τεράστια προβλήµατά τους.

Καλούµε δε την εργοδοσία, ΕΛ.ΠΕ. και εργολάβους, να δώσουν άµεσα λύσεις και να σεβαστούν τους συναδέλφους µας, γιατί και αυτοί συνεισφέρουν στους στόχους και τα αποτελέσµατα των ΕΛΠΕ, αλλά και στα κέρδη των εργολάβων.

∆ώστε λύσεις τώρα. ∆εν πάει άλλο!


Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΦΑ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ DIAXON

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ DIAXON