Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα στον Παλαιστινιακό λαό | Πρεσβεία Ισραήλ και ώρα 6.30μμ.

Αλληλεγγύη και από το ΜΕΤΑ

Μεγάλη συγκέντρωση διοργανώνουν σήμερα, στις 6 και μισή το απόγευμα, παλαιστινιακές οργανώσεις και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μπροστά στην Πρεσβεία του Ισραήλ, με αφορμή τη -μια ακόμη- ακόμη πολύνεκρη επίθεσης της σιωνιστικής κυβέρνησης και του κράτους του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.

Πάνοπλοι στρατιώτες πυροβολούν και σκοτώνουν άοπλους Παλαιστίνιους που διεκδικούν το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στη γη τους, την ώρα που το ισραηλινό κράτος πληθαίνει τους κατοχικούς εποικισμούς του και υποβάλλει τον παλαιστινιακό λαό της Γάζας ακόμα και στο μαρτύριο της δίψας.

Το νέο αυτό τερατώδες έγκλημα συντελείται με την ανοιχτή συγκάλυψη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, που υποθάλπουν διαχρονικά και συντηρούν την επιθετικότητα του κατοχικού ισραηλινού κράτους. Γίνεται «υπό την σκέπη» της αμερικανικής κυβέρνησης, που πρόσφατα αποφάσισε την de facto αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, με την μεταφορά εκεί της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιεί αυτές τις μέρες κοινές ναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο με Ισραήλ και ΗΠΑ και προωθεί τον άξονα οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου, που αφενός νομιμοποιεί την κατοχική οικειοποίηση των χωρικών υδάτων της Γάζας, εντείνοντας την στρατιωτική παρουσία του σιωνιστικού κράτους στη Μεσόγειο, και αφετέρου αυξάνει την ένταση και τους κινδύνους πολεμικής ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της σφαγής των Παλαιστινίων, την άμεση και πλήρη αναγνώριση από την Ελλάδα του κράτους της Παλαιστίνης και την διακοπή της εγκληματικής στρατηγικής συμμαχίας με τους σιωνιστές του Ισραήλ και τον «χασάπη» υπόδικο Νετανιάχου, που διατηρεί και αναβαθμίζει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Καλεί, τέλος, όλους τους αγωνιστές να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που διοργανώνεται μπροστά από την Πρεσβεία του Ισραήλ, στις 6.30μμ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ