ΣΕΔΘ: Κήρυξη ΑΠΟΧΗΣ από την τήρηση απολογιστικών στοιχείων από τους εργαζομένους του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τα στοιχεία που θα μαζεύονται θα χρησιμοποιηθούν για την αντιδραστική «αξιολόγηση» και την «στοχοθεσία» εργαζομένων και Υπηρεσιών. «Αξιολόγηση» που θα οδηγήσει στην κατάργηση και συρρίκνωση Υπηρεσιών, με μειώσεις μισθών και σε βάθος χρόνου απολύσεις

Με εγκύκλιο και απόφαση της γενικής διευθύντριας Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, υποχρεώνονται όλοι οι εργαζόμενοι να συμπληρώσουν καθημερινά έναν πίνακα «τήρησης απολογιστικών στοιχείων» της εργασίας τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της γενικής διευθύντριας, σκοπό έχει «να συμβάλει τα μέγιστα στην αυτογνωσία και αυτοβελτίωση (βλέπε αυτοαξιολόγηση σε καθημερινή βάση), στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων, στη βέλτιστη και κυρίως δικαιότερη κατανομή της εργασίας στους υπαλλήλους ( επίρριψη ευθυνών στους ίδιους)».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) καταγγέλλει τη διαδικασία αυτή. «Δεν απορρέει από πουθενά στα πλαίσια των υποχρεώσεων των εργαζομένων, αλλά απορρέει, κατά την άποψή μας, μέσα από το λεγόμενο “διευθυντικό δικαίωμα” που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα», σημειώνει και κηρύττει αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία., καλώντας τους εργαζομένους να μη συμμετέχουν στη διαδικασία και στη συμπλήρωση των στοιχείων .

Είναι φανερό, τονίζει ο Σύλλογος, «ότι από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας ότι θέλουν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου για την απαξίωση των Υπηρεσιών, τις ελλείψεις προσωπικού, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις ελλείψεις σε μέσα και υλικά, που χρονίζουν και γίνονται αντιληπτές σε όλους πλέον. Η Διοίκηση, για ακόμη μια φορά, με “έξυπνες” και “καινοτόμες” ιδέες εφαρμόζει την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης. Τα στοιχεία που θα μαζεύονται θα χρησιμοποιηθούν για την αντιδραστική “αξιολόγηση” και την “στοχοθεσία” εργαζομένων και Υπηρεσιών. “Αξιολόγηση” που θα οδηγήσει στην κατάργηση και συρρίκνωση Υπηρεσιών, με μειώσεις μισθών και σε βάθος χρόνου απολύσεις».

Κι αυτό, την ώρα που επίσης καταγγέλλει ο ΣΕΔΘ, την ώρα που ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης «κωφεύει για το θέμα των κρίσεων Διευθυντών και Προισταμένων, που είναι αίτημα του Συλλόγου μας εδώ και καιρό».