16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΚΑ: Καταδίκη της ποινικοποίησης της αλληλεγγύης και της απόλυσης της εγκύου από την εργοδοσία της VRESNET

Πρόσφατα

Καταδικάζουμε την εργοδοσία της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα) η οποία απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στη συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, η εργοδοσία έστησε μια βιομηχανία μηνύσεων απέναντι στην ίδια την εργαζόμενη, στους συναδέλφους της, σε μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ, ακόμα και στο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επειδή τόλμησε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη. Μάλιστα η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης κατέληξαν και κρατούμενοι στο Α.Τ. Τούμπας.

Η εργοδοσία αποθρασυμένη από την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. (απόφαση σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη) χτυπάει την μητρότητα και μαζί όποιον αντιστέκεται στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε τη στήριξή μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας της VresNET και απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης και την άμεση απόσυρση των μηνύσεων. Απαιτούμε σεβασμό στη μητρότητα και στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις