Παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του για διοικητής του ΕΦΚΑ ο Στάθης Μαρίνος

Από δεξιά: ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, και ο... παραιτηθείς νέος διοικητής του ΕΦΚΑ, Στάθης Μαρίνος

Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας «και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο από την αξιωματική αντιπολίτευση» εναντίον του ο Στάθης Μαρίνος, ο προτεινόμενος από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης, αποσύρεται από τη διαδικασία γιατί δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και στην προσπάθεια που κάνει να σταθεί στα πόδια του το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αναφέρει ότι, όπως υποστήριξε και ενώπιον των βουλευτών – μελών της αρμόδιας επιτροπής «τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει στην πρόταση διορισμού στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ όπως και στην επαγγελματική σχέση με την ΗΔΙΚΑ, παρά την προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων».

Η αναβολή

Η πρόταση διορισμού του κ. Μαρίνου στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ επρόκειτο να ψηφιστεί την Πέμπτη από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής. Η διαδικασία είχε εκκινήσει χθες και τα κόμματα είχαν τοποθετηθεί αλλά λόγω απουσίας της βουλευτού Εύης Καρακώστα από τη χθεσινή συνεδρίαση, η ψηφοφορία μεταφέρθηκε για σήμερα το μεσημέρι στις 14.45.

Λίγο μετά τις 16.00, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι την Επιτροπή για την επιστολή του κ. Μαρίνου και την αναβολή, ως εκ τούτου της διαδικασίας, έκφρασης γνώμης για τον διορισμό νέου διοικητή του ΕΦΚΑ.

Θέμα ηθικής τάξεως είχε εγείρει χθες η Ν.Δ. και είχε καλέσει τον Στάθη Μαρίνο να μην επιμείνει στο διορισμό, καταγγέλλοντας ότι συνεταίρος του σε ΕΠΕ «έπαιρνε» δουλειές με απευθείας αναθέσεις από την ΗΔΙΚΑ, την ίδια ώρα που ο κ. Ε. Μαρίνος είχε θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ. Ο ίδιος ο Στάθης Μαρίνος είπε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στην ΕΠΕ εν όψει του διορισμού του στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ και ότι από τη θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ δεν έπαιρνε εκείνος αποφάσεις για τις αναθέσεις, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως.

Υπέρ του διορισμού Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ δήλωσαν την Τετάρτη οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Τρεις όμως εξ αυτών, οι κ.κ. Γιώργος Βαρεμένος, Μάκης Μπαλαούρας και Τασία Χριστοδουλοπούλου, είπαν «ναι με ερωτηματικά», ως προς τις διευκρινίσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Επίσης ο Νίκος Φίλης είχε επισημάνει στον παριστάμενο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο ότι δεν έχει μέχρι σήμερα διευκρινισθεί γιατί απομακρύνθηκε από τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ ο Θανάσης Μπακαλέξης.


ΕΔΩ οι επιστολές Πετρόπουλου και Μαρίνου.

Προηγούμενη σχετική ανάρτηση | «Σκόνταψε» στο νέο διοικητή του ΕΦΚΑ και στο διορισμό του το… ηθικό πλεονέκτημα