Αλληλεγγύη στους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών | Όλοι στα Δικαστήρια Ευελπίδων την Παρασκευή 30 Μάρτη

Δικάζονται την Παρασκευή 30 Μάρτη, στο κτήριο 7 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, και ώρα 9πμ., με κατασκευασμένες κατηγορίες, οι τρεις αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών Αλέξανδρος Ρωμανός Αγγελής, Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος και Θωμάς Καρράς. Οι τρεις τους, αφού χτυπήθηκαν άγρια από τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της 14ης Μάρτη, προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου και οι προσαγωγές τους… μεταλλάχθηκαν σε συλλήψεις.

Το ΜΕΤΑ δηλώνει αλληλέγγυο στους τρεις αγωνιστές και καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στα Δικαστήρια, την Παρασκευή 30 Μάρτη και ώρα 9πμ.

Καλεί τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να καταδικάσουν και την ποινικοποίηση των αγώνων κατά των πλειστηριασμών και όλοι μαζί να απαιτήσουμε την αθώωση των τριών «κατηγορουμένων» και όλων όσοι διώκονται με το «ιδιώνυμο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους πλειστηριασμούς. Επίσης, να απαιτήσουμε την απόδοση ευθυνών στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των βίαιων επιθέσεων σε βάρος των διαδηλωτών.

Το ΜΕΤΑ, τέλος, δηλώνει τη θέση του απέναντι στους πλειστηριασμούς, που είναι η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, η υπεράσπιση των κατοικιών όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλων των πολιτών που πλήττονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση.

Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα πολλά διοικητικά συμβούλια συλλόγων και δημοτικά συμβούλια έχουν εκδώσει αποφάσεις που ζητούν την αθώωση των αγωνιστών.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Προηγούμενη σχετική ανάρτηση | Την Παρασκευή 30 Μάρτη, η δίκη των τριών αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών