Από Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας σε… προπύργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας

Απαγόρευσαν την είσοδο σε δεκάδες συνδικαλιστές και δημοτικούς συμβούλους και απείλησαν με συλλήψεις νόμιμα προσκεκλημένους

Ένταση επικράτησε την Τρίτη 27 Μάρτη, το μεσημέρι, έξω από το ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace», όπου διεξάγεται η κομματική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αποδείχθηκε, προσκεκλημένοι – συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, με επίσημες προσκλήσεις, υπογεγραμμένες από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, μη αρεστοί στην κυβέρνηση, περνούσαν face-control και εμποδίστηκαν από την αστυνομία να μπουν στο Συνέδριο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Ο Θανάσης Αγαπητός, εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, έφτασε μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου ωστόσο εκεί άνδρες της Ασφάλειας δεν του επέτρεψαν να εισέλθει. Ο Θ. Αγαπητός άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται έντονα, καθώς -όπως είπε- διαθέτει πρόσκληση και δεν γίνεται να του απαγορεύουν την είσοδο. Τελικά μετά από λίγο ο κ. Αγαπητός αποχώρησε.

«Τελικά όταν προσπάθησα να μπω στο χώρο του ξενοδοχείου έκαναν οι ασφαλίτες αλυσίδα στην πόρτα και διέταξαν οι επικεφαλείς την απομάκρυνση μου. Εγώ άρχισα να διαμαρτύρομαι και να φωνάζω στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μπροστά (γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας και πρώην δάσκαλος, o Ν. Παυλίδης γνωστός στην πόλη πρώην » αριστερός», βουλευτές, εκπαιδευτικούς του Σύριζα κ.λπ.) αλλά όλοι έκαναν πως δεν ήξεραν και δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Ο Παυλίδης προκλητικά μάλιστα δήλωσε πως είμαι  εγώ και οι όμοιοι μου επικίνδυνοι. Ακόμα όταν ήρθε ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και δήλωσε πως είμαι προσκεκλημένος, πάλι δε με άφησαν και τελικά με έβγαλαν έξω » σηκωτό». Έχουν ξεπεράσει σε αυταρχισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά και όλους τους προηγούμενους. Είναι επικίνδυνοι, να τους ανατρέψουμε. Όλοι, όλες στα συλλαλητήρια!», είπε σε δηλώσεις του ο Θ. Αγαπητός.

Η Πόπη Σαραϊδάρη, πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κατήγγειλε κι αυτή από την πλευρά της το γεγονός και σημείωσε: «Μας πλησίασαν άνδρες της Ασφάλειας, μας είπαν “Ξέρουμε ποιοι είσαστε και δεν πρόκειται να πλησιάσετε”».