20.3 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Εργαζόμενοι ΒσΣ: 24ωρη Απεργία ενάντια στην εργασιακή ομηρία | Πέμπτη 29 Μάρτη

Καμία άλλη ανοχή στην αδιαφορία και στον εμπαιγμό της κυβέρνησης

Πρόσφατα

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη 29 Μάρτη οι Σύλλογοι και τα Σωματεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αντιδρώντας στην εργασιακή τους ομηρία από την κυβέρνηση. Την ίδια ημέρα, στις 10πμ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εργαζόμενοι απεργούν, διεκδικούν και απαιτούν:

1. Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι».

2. Οριστική και μόνιμη λύση που θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου.

3. Καταβολή των αποδοχών – δεδουλευμένων που μας οφείλονται καθώς η χρηματοδότηση της νέας παράτασης ξεπέρασε κάθε προηγούμενη καθυστέρηση

4. Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.

5. Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων και που οδηγεί στην συρρίκνωση και αποδόμηση του ΒσΣ.

6. Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον 15ετίας με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.

Να σημειωθεί πως την κινητοποίηση στηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ (εδώ περισσότερα) και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΗΦΗ Ελλάδος.

Οι εργαζόμενοι στο ΒσΣ:

  • Εξυπηρετούν ΔΩΡΕΑΝ 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜεΑ σε όλη τη χώρα.

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες.

  • ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ την ποιότητα ζωής και ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ τη σωματική και ψυχική υγεία των εξυπηρετουμένων παρέχοντάς τους νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη.

  • ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ και ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ φαινόμενα απομόνωσης , στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων.

  • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ΄οίκον φροντίδας.

Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ αποτελούν ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ με πολύτιμη τεχνογνωσία και πολύχρονη πείρα, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας. Έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ προ 15ετίας και καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες των ευπαθών ομάδων, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ τόσα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να πράξουν το αυτονόητο και να κάνουν ΘΕΣΜΟ μια τόσο σημαντική υπηρεσία και να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ το υπάρχον προσωπικό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της αδιαφορίας και της προχειρότητας εκ μέρους της πολιτείας είναι το Βοήθεια στο Σπίτι να παραπαίει από παράταση σε παράταση, με συνέπεια την ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ και ΑΠΑΞΙΩΣΗ. Είναι η λειτουργία του με σοβαρές ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και πεπαλαιωμένα αυτοκίνητα που τα καταστούν επικίνδυνα. Είναι η πολύμηνη ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ αποδοχών – δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται απλήρωτοι, να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ωφελουμένων.

ΩΣ ΕΔΩ !!!! ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις