19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε την έξαρση της φασιστικής βίας και τρομοκρατίας

Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Πρόσφατα

Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι φασιστικές επιθέσεις εναντίον οργανώσεων – συλλογικοτήτων, μεταναστών και προσφύγων στις οποίες πρωταγωνιστής είναι η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Μετά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο ΦΑΒΕΛΑ ακολούθησε ο εμπρησμός των γραφείων της Αφγανικής Κοινότητας και τις τελευταίες μέρες έγιναν ανάλογες επιθέσεις νεοναζιστικών ομάδων εναντίον κλιμακίου της ΟΡΜΑ στις 24/3/2018 στην περιοχή της Παλιάς  Κοκκινιάς ενώ επιθέσεις εξαπολύθηκαν από νεοφασιστικές συμμορίες εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ στην Καλλιθέα και το Γαλάτσι κατά την μέρα της 25ης Μάρτη 2018.

Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν ότι τα νεοφασιστικά μορφώματα εξακολουθούν να αναπτύσσουν ανεξέλεγκτα την βία και την τρομοκρατία ενώ η κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο προστασίας του πολίτη και οι υπηρεσίες του αδρανούν προκλητικά στα φαινόμενα της κλιμάκωσης αυτών των επιθέσεων.

Αντίθετα οι κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο στην αυταρχική αντιμετώπιση των εργατικών και λαϊκών αγώνων όπως αποδείχνεται και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών της πρώτης λαϊκής – εργατικής κατοικίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις και καλεί το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα να παρέμβει ακόμη πιο αποφασιστικά για την απομόνωση πολιτική και ιδεολογική των νεοφασιστών, για την επίσπευση των διαδικασιών στην δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης και την καταδίκη της για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις