16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρίμηνη παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας στους προαιρετικά ασφαλισμένους

Πρόσφατα

Την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας σε όσους προαιρετικά ασφαλισμένους δεν καταβάλλουν εισφορές, χωρίς δική τους υπαιτιότητα του εξετάζει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Πιο αναλυτικά η παράταση αυτή ενδέχεται να δοθεί έως 30 Ιουνίου 2018.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στην εισήγηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο του ασφαλιστικού υπερ-ταμείου, θα αναφέρεται πως στους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση δίδεται ασφαλιστική ικανότητα εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις προβλεπόμενες για κάθε περίπτωση εισφορές. Με τον Ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) καθορίζεται, μάλιστα, νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών και μεταξύ άλλων και οι εισφορές επί προαιρετικής ασφάλισης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ φορέων, στον Κλάδο Σύνταξης και Περίθαλψης ή σε έναν μόνο εκ των δύο Κλάδων, για τους οποίους αν και εκδόθηκε το ΦΕΚ υπολογισμού καθώς και η σχετική εγκύκλιος , δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο τρόπος καταβολής της εισφοράς.

Για αυτό το λόγο από τον ΕΦΚΑ εξετάζεται εκ νέου παράταση ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι 30 Ιουνίου 2018.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις