Κάλεσμα ΜΕΤΑ για τη συγκέντρωση ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην ΑΦΡΙΝ | Τρίτη 20 Μάρτη

Και ώρα 6μμ., στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς την τουρκική πρεσβεία

Η Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση του καντονιού της Afrin

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους ελεύθερους πολίτες της Αφρίν, που αυτές τις ώρες λεηλατείται και καταστρέφεται από τις δυνάμεις του τουρκικού στρατού. Στo καντόνι Αφρίν ισοπεδώνονται χωριά και κατοικημένες περιοχές, δολοφονούνται παιδιά και γυναίκες. Αυτή η καταστροφή γίνεται με την ανοιχτή ή σιωπηλή υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ, Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαπραγματεύονται τα βρόμικα συμφέροντά τους πάνω στην αιματοχυσία του κουρδικού λαού από το φασιστικό τουρκικό κράτος.

Μαζί τους, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σιωπά στη Γενοκτονία των Κούρδων στην πόλη, που δεν έχει τολμήσει να εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση που να καταδικάζει ρητά την τουρκική εισβολή και τις βαρβαρότητες στην Αφρίν.

Οι κατακτήσεις της Αφρίν ήταν και είναι ήττα του ιμπεριαλισμού και του φασισμού. Οι κατακτήσεις των καταπιεσμένων λαών της Αφρίν ήταν και είναι ήττα των αντιδραστικών δυνάμεων. Οι κατακτήσεις της Αφρίν ήταν και είναι νίκες των λαών της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Το ΜΕΤΑ καλεί τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τις εργατικές συλλογικότητες, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να καταδικάσουν την εισβολή στην Αφρίν. Κανείς μας δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός στις φρικαλεότητες του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του, κανείς μας δεν μπορεί να πει πως δεν καταλαβαίνει ότι πρόκειται για τις ίδιες πολιτικές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που έχουν βάλει στο στόχο τους και τη χώρα μας, μέσω των μνημονίων.

Τέλος, καλεί τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία, κάθε πολίτη αυτή της χώρας να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Αφρίν και να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τρίτη 20 Μάρτη και ώρα 6μμ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την τουρκική πρεσβεία.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ