Στο Αυτόφωρο οι 3 συλληφθέντες αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών | Πέμπτη 15/3 και ώρα 11πμ.

Κάλεσμα ΜΕΤΑ για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συλληφθέντες αγωνιστές, που πραγματοποιείται την Πέμπτη, στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Άγρια, ωμή και απρόκλητη επίθεση και ξύλο με γκλομπ, με αποτέλεσμα 5 τραυματίες (μεταξύ των οποίων ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι) καθώς και 3 συλλήψεις μελών της ΛΑΕ δέχθηκαν οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών από τα ΜΑΤ, έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους 42. Πρόκειται για τους Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλο και Αλέξανδρο Ρωμανό Αγγελή, μέλη της ΛΑΕ, Θωμά Καρρά, αγωνιστή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, ώρα 20.00, παρά το ότι οι συλληφθέντες είναι τραυματισμένοι δεν τους έχουν μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ωστόσο, οι διωκτικές αρχές φρόντισαν, εφαρμόζοντας το «ιδιώνυμο» κατά των πλειστηριασμών, να τους απαγγείλουν κατηγορίες και να τους μεταφέρουν την Πέμπτη 15 Μάρτη, στις 11πμ, στο Αυτόφωρο. Κατηγορούνται για τρία πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού. Συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις καλούν την Πέμπτη, σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, την ώρα διεξαγωγής της δίκης, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ιστορικό
Ο ένας από τους συλληφθέντες, Αλέξανδρος Ρωμανός Αγγελής

Η αστυνομική επίθεση έγινε στη συγκέντρωση για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είχε καλέσει η Λαϊκή Ενότητα, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, το ΕΠΑΜ και άλλες συλλογικότητες έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους 42.

Άγρια επίθεση δέχτηκαν και οι δημοσιογράφοι, που κάλυπταν το γεγονός, ενώ ένα περιπολικό κόντεψε να παρασύρει έναν δημοσιογράφο. Οι σοβαρότερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο (φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι στον Ερυθρό Σταυρό). Επίσης οι αστυνομικοί σήκωσαν στα χέρια και πέταξαν κάτω μία αγωνίστρια του κινήματος, που κατάφερε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό έξω από το συμβολαιογραφείο.

Η σημερινή συγκέντρωση έγινε καθώς ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ.  στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός  υπογείου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Από την πλευρά του, το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την αυταρχική και βίαιη συμπεριφορά της κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανικούς για να κάμψει το φρόνημα των αγωνιστών και να υφαρπάξει, προς όφελος των «αρπακτικών» του κεφαλαίου, τη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Καλεί τα Συνδικάτα, τα Σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να καταγγείλουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και την ποινικοποίηση των αγώνων. Επίσης, καλεί τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στις 11πμ., στα Δικαστήρια Ευελπίδων, προκειμένου να συμπαρασταθούμε στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ «ΙΔΙΩΝΥΜΟ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ