Καταγγελία: Συνδικαλιστές «αφισοκολλητές» των ανακοινώσεων του υπ. Υγείας στο «Ασκληπιείο» Βούλας

Φαίνεται ότι οι συνδικαλιστές του φιλοκυβερνητικού ΑΡΜΑτος δεν αρκούνται στην αναπαραγωγή των δημοσιεύσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και γενικότερα της ηγεσίας του υπουργείου, στις ανακοινώσεις τους, αλλά τώρα αναλαμβάνουν και ρόλο «αφισοκολλητή» των δελτίων Τύπου που εκδίδει το Υπουργείο.

Όπως προκύπτει από την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, η τοπική παράταξη του ΑΡΜΑτος στην προσπάθεια να υπονομεύσει την κινητοποίηση του Σωματείου και των ελαστικά εργαζομένων στο Νοσοκομείο που απαιτούν την άρση της ομηρίας διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, αφισοκολλούσαν δίπλα από το κάλεσμα του Σωματείου το δελτίο του υπ. Υγείας που διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους ότι δεν κινδυνεύουν.

Δυστυχώς κάποιοι κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να μας πείσουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν με τη στάση τους τα κατορθώματα του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θα λέγαμε άξιος ο μισθός τους!


Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  • 35 Επικουρικοί Γιατροί
  • 15 Επικουρικοί Υγειονομικοί
  • 30 «ωφελούμενοι» ΟΑΕΔ
  • 19 Συμβασιούχοι ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Δεκάδες στη σίτιση, την καθαριότητα, την ασφάλεια

Συνάδελφοί μας, που για χρόνια εργάζονται δίπλα μας, σε κατάσταση εργασιακής ομηρείας και ανασφάλειας. Συνάδελφοί μας, που απολύονται τους επόμενους μήνες και ως το τέλος του 2018. Χωρίς αυτούς δεν βγαίνουν τα προγράμματα εφημέρευσης. Χωρίς αυτούς δεν βγαίνουν οι βάρδιες στις Κλινικές και στα Εργαστήρια. Χωρίς αυτούς, το Ασκληπιείο Βούλας καταρρέει.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι απαιτούμε να μην απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ συμβασιούχος συνάδελφος. Αποφασίσαμε ότι ξεκινάμε έναν δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα: Λέμε ΟΧΙ στην εργασιακή ομηρεία, Λέμε ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα, απαιτούμε ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ.

Την Τρίτη, 13/3/2018, συγκεντρωθήκαμε στο Αμφιθέατρο και συγκροτήσαμε πολυπληθή και ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα, από Μόνιμους και Συμβασιούχους Συναδέλφους, που θα συντονίζει τη δράση του επόμενου διαστήματος.

Μόνη εκκωφαντική παραφωνία σε αυτήν τη διεκδίκηση, η παράταξη ΕΚΑΒ. Τα μέλη της, αφού φρόντισαν να αποχωρήσουν σύντομα από τη συνεδρίαση του ΔΣ, προέβησαν σε μία απαράδεκτη προβοκάτσια σε βάρος του Σωματείου Εργαζομένων: κόλλησαν, κολλητά σε κάθε αφισάκι του Σωματείου που καλούσε στην Γενική Συνέλευση, το δελτίο τύπου του Υπ. Υγείας, που μας «ενημερώνει» ότι δεν θα απολυθεί κανένας Επικουρικός. Άλλη μία πράξη χυδαίου, ξεδιάντροπου Κυβερνητικού «συνδικαλισμού».

Ντροπή!!!!

Για το ΔΣ
Η Προεδρεύουσα
Δέσποινα Τοσονίδου