19.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εκδικητική, συνδικαλιστική απόλυση στην HELLENICA

Πρόσφατα

Την εκδικητική απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης, εργαζόμενης και μέλους του σωματείου μας από την εταιρεία HELLENICA AE (“Seventeen”, “Radiant”, “Lorvenn”) που δραστηριοποιείται σε προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς για τη γυναίκα μέσα σε μεγάλα εμπορικά, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας, απαιτώντας την ανάκλησή της. Η απολυμένη εργαζόμενη το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στα GALLERIE DE BEAUTE του εμπορικού κέντρου ΑΤΗENS ΗΕΑRT.

Όπως αναφέρει, σε παρέμβαση που έκανε ενάντια στην απόλυση, «ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, η οποία φιγουράρει στις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες βάσει των πωλήσεών της, όχι μόνο στον κλάδο του καλλυντικού αλλά και συνολικά, δήλωσε προκλητικά ότι απολύεται για να μειωθούν τα “έξοδα” και ότι αποτελεί νόμιμη ενέργεια.

Ο πραγματικός λόγος όμως είναι ότι η συναδέλφισσα δεν συμβιβαζόταν με τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν (…). Μάλιστα η εργοδοσία είχε φτάσει στο σημείο να κάνει καθαρό ότι αποτελεί πρόβλημα η συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία και στην απεργία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!

Η “HELLENICA AE” δεν είναι η πρώτη φορά που διώκει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, αφού έχει απολύσει ξανά εργαζομένη στην Πάτρα μετά τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016, προφασιζόμενη ξανά “περικοπές”.

(…) Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο αγώνας για καλύτερους όρους εργασίας αλλά και συνολικά καλύτερη ζωή βάζουν εμπόδια στο ξεζούμισμά τους και η εργοδοσία παίρνει τα μέτρα της για να κάμψει τη φωνή που αντιστέκεται και διεκδικεί (…)! Πολύτιμο σύμμαχό της αποτελεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που της λύνει τα χέρια με όλο και πιο διευρυμένο αντεργατικό οπλοστάσιο, συνεχίζοντας επάξια το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις