ΑΓΣΣΕ: Σχετικά με τα παράνομα και τα με δόλιο τρόπο παρακρατηθέντα ποσά απ’ τους συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας

agsse-sintaxiouxoi

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που προέρχονται από το Υπουργείο Εργασίας και που εξέπεμψε ο υφυπουργός του εν λόγω Υπουργείου κος Α. Πετρόπουλος, αποτεινόμενος σε συνδικαλιστική αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε, φέρεται εξακριβωμένα να τους ανακοίνωσε, ότι οι υπηρεσίες του, προσανατολίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δημιουργήσουν ειδικό «site» στο Υπουργείο, ώστε να μπορούν να καταφεύγουν οι συνταξιούχοι σ’ αυτό και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις μέχρι σήμερα επίμαχες αιτήσεις τους, για τις παράνομες κρατήσεις που τους έγιναν στις μη καταβαλλόμενες συντάξεις τους και όχι σε εκείνες προτού λεηλατηθούν από τα μνημόνια. Ώστε μόνο έτσι να προωθηθούν οι επιστροφές τους.

Μολονότι με τις δηλώσεις του αυτές, εμμέσως πλην σαφώς, αποδέχεται με απαίτηση, την αναγκαιότητα της υποβολής των αιτήσεων απ’ τους ενδιαφερόμενους θύματα συνταξιούχους που επλήγησαν απ’ την παράνομη κλοπή που τους έγινε, αποκαλύπτει όμως συγχρόνως και την πρόθεση της κυβέρνησης:

1. Να επιστρέψει λιγότερα από τα κλοπιμαία ποσά που όφειλε, αφού προτίθεται να τα επιστρέψει μόνο σε όσους υποβάλλουν αίτηση και όχι σε όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν την κλοπή.

2. Και αυτό με βεβαιότητα θα συμβεί: α) Γιατί στατιστικά, ελάχιστοι συνάδελφοι είναι κάτοχοι υπολογιστών, ή γνωρίζουν τον πολύπλοκο χειρισμό τους β) Θα υποχρεωθούν να υποβληθούν σε αμοιβή φοροτεχνικού, αν έτσι το αποφασίσουν γ) Δεν κατοικούν άπαντες σε πόλεις και αστικά κέντρα, όπου μπορούν με αυτό τον τρόπο από εκείνους να εξυπηρετηθούν, μια και σήμερα μπορούν και εξυπηρετούνται από τα σωματεία τους.

Επανερχόμενη η Συνομοσπονδία μας στην αυτοδίκαιη απαίτηση των εκατομμυρίων συναδέλφων μας που πρόσφατα με δελτίο τύπου ανάδειξε, ΑΠΑΙΤΕΙ:

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΈΝΤΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Ν’ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.