15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απάντηση Συλλόγου Αλίμου στο δήμαρχο και στην προσπάθειά του να εμποδίσει την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Πρόσφατα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καταγγέλλει την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών στο δήμο από τη δημοτική Αρχή Ανδρέα Κονδύλη. Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αλίμου επιτίθεται και καταπατά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζόμενων αλλά και τον ίδιο το νόμο που τις ορίζει καταργώντας τον στην πράξη.

Αρχικά, ο δήμαρχος, με το Αρ. Πρωτ. 4848-08/03/2018 έγγραφό του προς τις Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, έκρινε για μια ακόμη φορά από μόνος του παράνομη τη διεξαγωγή της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης και απειλούσε τους εργαζομένους με τιμωρίες, στην περίπτωση που δεν είναι στη δουλειά τους, τις ώρες που θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση: «...Ως εκ τούτου, κατά τις ώρες 10.30 έως και 15.00 της Δευτέρας 12ης Μαρτίου 2018 πρέπει να ευρίσκονται όλοι στις θέσεις εργασίας τους και οποιαδήποτε απουσία από την Υπηρεσία θα είναι αδικαιολόγητη, με τις νόμιμες συνέπειες που αυτό επιφέρει». Μάλιστα, έβαζε τους προϊσταμένους των δήμων και των νομικών προσώπων του δήμου να… πάρουν παρουσίες και απουσίες υπαλλήλων και τη Μισθοδοσία του δήμου να προχωρήσει σε περικοπές μισθών όλων όσοι απουσιάσουν.

Την επομένη, σήμερα 9 Μάρτη δηλαδή, με νεώτερό του έγγραφο, και αφού έγινε γνώστης πως έχει ορισθεί δικαστικός επιμελητής για την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, με το Αρ. Πρωτ. 4965-09/03/2018 έγγραφό του προς τις Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το αυταρχικό πρόσωπό του, δηλώνει πως «επιτρέπουμε στους υπαλλήλους του Δήμου να παραστούν στη Γενική Συνέλευση που έχει ορισθεί την Δευτέρα 12/3/2018 και ώρες 10.30 με 15.00, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες στις ανωτέρω εκλογικές διαδικασίες». Ωστόσο, δείχνει και κάτι άλλο: το πόσο σέβεται τη συνδικαλιστική δράση, λειτουργία και έκφραση των εργαζομένων και του Συλλόγου στο δήμο του, αφού απαιτεί να ενημερώνεται και να δίνει αυτός το «πράσινο φως» για συνδικαλιστικές δράσεις στον Άλιμο. «Γίνεται σαφές ότι εφεξής δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό κανένα τετελεσμένο που έχει δρομολογηθεί εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής, ούτε πρόκειται να επιτραπεί ξανά σύγκληση Γενικής Συνέλευσης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, εφόσον δεν έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα με την αναλυτική περιγραφή των λόγων που επιβάλλον την απουσία των υπαλλήλων».

Ο Σύλλογος από την πλευρά του, αφού κατηγορεί το δήμαρχο για συμπεριφορές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», του υπενθυμίζει ότι: «ο ίδιος δεσμευτήκατε παρουσία και της ΠΟΕ ΟΤΑ και Δημοτικών σας Συμβούλων και του Δ.Σ. του Συλλόγου ότι συμφωνείτε με την ομαλή διεξαγωγή της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και μάλιστα σε συνεργασία μαζί σας ορίσαμε ώρα για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις πρωτάκουστες αυτές μεθόδους κύριε Δήμαρχε, η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο Σύλλογος

«Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και συναθροίσεις…» Για άλλη μια φορά μας εκπλήσσει δυσάρεστα στέλνοντας o ίδιος ένα έγγραφο στις υπηρεσίες του Δήμου, το οποίο διαμηνύει στους Διευθυντές και στους Προϊστάμενους να σημειώσουν τα ονόματα των εργαζόμενων που θα παρευρεθούν στην Eκλογοαπολογιστική τους Συνέλευση και να τους αναφέρουν ως αδικαιολόγητα απόντες!!!!

Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση πραγματοποιείται σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου των εργαζομένων καθώς και τον Αστικό Κώδικα λίγο πριν λάβουν χώρα οι εκλογές του, κάθε τρία χρόνια δηλαδή στον Δήμο μας. Η Συνέλευση αυτή σκοπό βέβαια δεν έχει την παρακώλυση της λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών σε βάρος του Δημότη αλλά τον απολογισμό της δράσης του Συλλόγου και την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της εκλογής των εκπροσώπων των εργαζόμενων, οι οποίοι εκλέγονται για είναι σε επαφή και επικοινωνία με τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία και την Διοίκηση με σκοπό την αναβάθμιση της εργασιακής ζωής και κατά συνέπεια την αποδοτικότερη προσφορά των υπηρεσιών του Δήμου προς τον Δημότη. Η δε ώρα διεξαγωγής της Συνέλευσης των εργαζομένων είναι αδύνατο να μην είναι εντός του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων διότι οι εργασίες ξεκινούν ανάλογα τις ειδικότητες από τις 5 το πρωί και λήγουν το βράδυ. Και βέβαια είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αντίδραση στην διεξαγωγή της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης διότι ήταν πάντα μέρος μιας νόμιμης και δημοκρατικής διαδικασίας απόλυτα σεβαστής από όλους.

Εμείς πιστεύουμε πως μόνο με τον διάλογο λύνονται τα προβλήματα και με την ανταλλαγή απόψεων και όχι με την επιβολή και πως μόνο με αυτό τον τρόπο προχωράμε μπροστά. Αλλιώς, συμπεριφορές του είδους «Αποφασίζουμε και διατάζουμε…» μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές… Η προσπάθεια απαξίωσης όμως, από την μεριά του Δημάρχου Αλίμου κυρίου Κονδύλη Ανδρέα απέναντι στον Σύλλογο μας βάζει σε σκέψεις. Η συνεργασία και ο διάλογος με τους εργαζόμενους για θέματα όπως είναι η ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η εξασφάλιση των μέσων ατομικής προστασίας τη στιγμή που τα θανατηφόρα ατυχήματα μαστίζουν τον κλάδο, η κάλυψη των κενών θέσεων για ποιοτικές, αποδοτικές και φθηνές υπηρεσίες προς τον Δημότη, η επιμόρφωση των υπαλλήλων κ.λ.π. μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν στις Υπηρεσίες και τη λειτουργία τους. Σε όλα αυτά τα τελευταία 3 χρόνια, ο κύριος Δήμαρχος γύρισε την πλάτη, με αποκορύφωμα την προσπάθεια αιφνίδιας ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος του Ιδιώτη και όχι του Δημότη. Όμως, αυτός ο Σύλλογος ήταν που ανέτρεψε τα σχέδιά του. Αυτός ο Σύλλογος, που ο ίδιος καλεί «οπαδό της νομιμότητας». Για αυτό, όσο κι αν προσπαθεί να τον απαξιώσει, του απαντάμε πως δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των Δημοκρατικών Θεσμών στον Δήμο Αλίμου και πως η προσπάθειά του να ακυρώσει στην πράξη την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των εργαζόμενων και τις εκλογές των νόμιμων εκπροσώπων τους θα πέσει στο κενό, όπως και όλες οι μέθοδοι τρομοκρατίας που έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αλίμου κύριο Κονδύλη Ανδρέα, που είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να σεβαστεί τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζόμενων –και από νόμιμες εκλογές εκλεγμένους- καθώς και το Σύνταγμα από το οποίο απορρέουν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και η ελευθερία της έκφρασης και να μην επιχειρήσει να εμποδίσει την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση για την οποία έχει ειδοποιηθεί εγκαίρως και εγγράφως με πρωτόκολλο αλλά και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος δεσμευτήκατε παρουσία και της ΠΟΕ ΟΤΑ και Δημοτικών σας Συμβούλων και του Δ.Σ. του Συλλόγου ότι συμφωνείτε με την ομαλή διεξαγωγή της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και μάλιστα σε συνεργασία μαζί σας ορίσαμε ώρα για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις πρωτάκουστες αυτές μεθόδους κύριε Δήμαρχε, η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!!!!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις