15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διώξεις εργαζομένων και φοιτητών του ΕΚΠΑ

Κάλεσμα στα Δικαστήρια Ευελπίδων για την εκδίκαση συνδικαλιστικών διώξεων εργαζομένων και φοιτητών του ΕΚΠΑ

Πρόσφατα

Στις 13 Μαρτίου 2018 δικάζονται οι Αθηνά Αλεξανδρή και Βανέσσα Πεντογάλου, εργαζόμενες διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και ο Παναγιώτης Σωτήρης, διδάσκων στο ΕΑΠ, πρώην μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, κατόπιν καταγγελίας του πρώην πρύτανη Θ. Φορτσάκη που αφορά την συμμετοχή τους σε μαζική διαμαρτυρία φοιτητών και εργαζομένων στη Σύγκλητο της 30ής Νοέμβρη του 2014.

Στις 29 Μαρτίου 2018 δικάζεται ο τότε φοιτητής Νομικής, Χρήστος Ξαγοράρης, διωκόμενος αυτεπαγγέλτως για τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων ενάντια στα αυταρχικά lock out σχολών, τον ξυλοδαρμό φοιτητών από δυνάμεις των ΜΑΤ και το εντεινόμενο πρόβλημα καθαριότητας εντός των σχολών εξαιτίας της εργολαβικής διαχείρισης του καθαρισμού και της ανυπαρξίας μόνιμου προσωπικού στον τομέα αυτό, ζήτημα που δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα.

Στις 7 Μαρτίου 2018 εκδικάζεται η μήνυση των φοιτητών του Οικονομικού Κώστα Μ. και Γιάννη Ν. κατά ανδρών των ΜΑΤ που τους ξυλοκόπησαν στις 13 Νοέμβρη 2014 μπροστά στο κτήριο της Πρυτανείας εν μέσω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φοιτητών ενάντια στο αυθαίρετο κλείσιμο της σχολής με εντολή πρύτανη και κοσμητείας για την παρεμπόδιση της διεξαγωγής συνέλευσης εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

‘Ολα τα παραπάνω αποτελούν γεγονότα και πράξεις αντίστασης που έλαβαν χώρα ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που επέβαλε στο ΕΚΠΑ η περίοδος της πρυτανείας του Θ. Φορτσάκη το φθινόπωρο του 2014.

Πρόκειται για επιμέρους κομμάτια ενός ενιαίου αγώνα φοιτητών και εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων, κόντρα στις διαγραφές φοιτητών, την προώθηση όψεων επιχειρηματικής λειτουργίας (μέσω των εργολαβικών εταιρειών security στη φύλαξη και την καθαριότητα), την μετακύλιση του κόστους εκπαίδευσης στους φοιτητές και τους εργαζόμενους, και την πλήρη φίμωση κάθε φωνής διαμαρτυρίας μέσα στο πανεπιστήμιο.

Καλούμε σε Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τις ημέρες εκδίκασης των υποθέσεων, για να σταθούμε στο πλευρό των διωκόμενων και να δηλώσουμε την αντίστασή μας απέναντι στην καταστρατήγηση των εργασιακών-συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και των πολιτικών-κοινωνικών μας ελευθεριών.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, 09.00 π.μ.,
(Α΄ Αυτόφωρο, Κτήριο 2, Αιθ. 3)
Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στις 09.00 π.μ.,
(Ζ΄ Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών, Κτήριο 5, Αιθ. 4)
Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στις 09.00 π.μ.
(Θ΄Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών, Κτήριο ΠΡΟΚΑΤ, Αιθ. 2)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις