29.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Εργαζόμενοι Θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ: Συγκέντρωση ενάντια στο σκοταδισμό και στη φίμωση της Τέχνης | Πέμπτη 1η Μάρτη

Και ώρα 6μμ. | Κάλεσμα από ΜΕΤΑ

Πρόσφατα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, την Πέμπτη 1η Μάρτη 2018 και ώρα 6μμ., οι εργαζόμενοι του Θεάτρου «Ακροπόλ» και οι συντελεστές της παράστασης «JESUS CHRIST SUPERSTAR», καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο ΦΟΒΟΣ δεν θα περάσει στην Τέχνη.

Αφορμή, όπως καταγγέλλουν, οι «παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις», ο «φανατικός όχλος», που βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο, τρομοκρατώντας και εμποδίζοντας τους θεατές να παρακολουθήσουν την παράσταση και παράλληλα να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Όσο για την αστυνομία; Όπως καταγγέλλουν, αυτή παρακολουθεί αμέτοχη και δεν επεμβαίνει, προκειμένου να αποτραπούν τα έκτροπα που δημιουργούν οι… ορθόδοξοι φοντεμενταλιστές.

Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος της τρομοκρατίας εναντίον εργαζομένων της παράστασης, συντελεστών αλλά και θεατών που θέλουν να την παρακολουθήσουν ότι θερμοκέφαλοι έχουν επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και στη μαρκίζα του θεάτρου, σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης, έχουν κάνει αναρτήσεις που προτρέπουν σε κάψιμο του θεάτρου, ενώ πέταξαν και φυλλάδια με προσβλητικό περιεχόμενο στο σπίτι της μητέρας της πρωταγωνίστριας που υποδύεται τη Μαγδαληνή.

ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Το ΜΕΤΑ δηλώνει πως συμπαρίσταται στους εργαζομένους του θεάτρου. Παράλληλα, καταδικάζει τις μεσαιωνικές αυτές αντιλήψεις και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται εναντίον των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους, των συντελεστών και της παράστασης.

Καλεί όλους και όλες να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που διοργανώνεται έξω από το Θέατρο «Ακροπόλ» αλλά και να παρακολουθήσουν την παράσταση, δίνοντας έτσι μια ηχηρή απάντηση: τόσο σε αυτούς που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία, όσο και σε εκείνους που ποινικοποιούν την Τέχνη, κάνοντας επίκληση της «διατάραξης της οικιακής ειρήνης» και μιλώντας «για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος», τη στιγμή που οι ίδιοι υποδαυλίζουν θρησκευτικά και εθνικιστικά – ρατσιστικά πάθη, ενώ δε λένε κουβέντα για τις μνημονιακές πολιτικές και τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που έχουν εξαθλιώσει εργαζομένους, συνταξιούχους, το λαό και το «ποίμνιό» τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛ

Όχι στο φόβο – όχι στη λογοκρισία – όχι στη φίμωση της Τέχνης

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018, ανέβηκε στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ το κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ “JESUS CHRIST SUPERSTAR” των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ 45 ετών που έχει παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα.

Έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και στη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης.

Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως «κάψτε το θέατρο».

ΑΡΚΕΤΑ! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ.

Η μαρκίζα της παράστασης, που «δέχθηκε» το βανδαλισμό των παραθρησκευτικών, οι οποίοι πέταξαν μπογιές

Δυστυχώς, παρ όλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας.

Την Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης θα πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο ΦΟΒΟΣ δεν θα περάσει στην Τέχνη.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις