30.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Και τώρα τι θα κάνουμε… χωρίς ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας;

Από τον ταξικό αποστάτη

Πρόσφατα

Παραιτήθηκε, όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα, αργά τη νύχτα και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, μετά την αποπομπή της συζύγου του και τέως αναπληρώτριας υπουργού Καταπολέμησης της Ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου για τη χρυσή επιδότηση ενοικίου, ύψους 1.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η Ρ. Αντωνοπούλου μέχρι τελευταία στιγμή έλεγε ωμά και χωρίς καμία ντροπή ψέματα, αφού ισχυριζόταν πως έπαιρνε τη χρυσή επιδότηση μέχρι τον Αύγουστο του 2017, ενώ –όπως αποκαλύφθηκε μετά από έγγραφα- τη λάμβανε μέχρι το Νοέμβριο του 2017. Η ίδια είπε πως θα επιστρέψει τα 23.000 ευρώ που πήρε από την επιδότηση. Οψόμεθα…

Ο, δε, συζυγός της είπε πως ήταν μονόδρομος η παραίτησή του, μετά την αποπομπή της συζύγου του.

Όσο για το έργο τους;

Η τέως αναπληρώτρια υπουργός Καταπολέμησης της Ανεργίας έχει να επιδείξει… πολλά «δώρα» στους εργοδότες που τα έκοψε από τα επιδόματα των άνεργων, προγράμματα «ανακύκλωσης» της ανεργίας, αποτυχία στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων που μεταναστεύουν μαζικά, προώθηση των ΚΟΙΝΣΕΠ και των ΜΚΟ μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ κτλ. Με λίγα λόγια, ανεργία και πάλι ανεργία, που χρησιμοποιείται από το κεφάλαιο και την εργοδοσία για να πιέσει, τρομοκρατήσει και εκβιάσει τους εργαζομένους, ώστε να δεχθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας έχει να επιδείξει… πολλές παρουσίες σε φόρα και αρωγή στην ανάπτυξη του κεφαλαίου. Αυτό και τίποτε άλλο.

Όσο για το χρυσή επιδότηση των 1.000 ευρώ;

Πέραν το ότι αποτελεί πρόκληση για τον κόσμο της εργασίας και τους απόμαχους της δουλειάς αλλά και το λαό, που βλέπουν μισθούς, συντάξεις και οικογενειακά εισοδήματα να περικόπτονται – μειώνονται σε μορφή τσουνάμι, αποτελεί και εμπαιγμό εις βάρος όλων μας και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από τα κόμματα του μνημονιακού τόξου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ), Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, Χρυσή Αυγή, αφού υπάρχει και είναι ψηφισμένο στο άρθρο 25 του 3ο μνημονίου ως διάταξη. Εκεί, η χρυσή επιδότηση ενοικίου επεκτάθηκε και για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς (σ.σ.: υπάρχει για τους βουλευτές από το 1994), που δε διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα.

Βέβαια, όταν βλέπεις τη χώρα σου και το λαό σου ως επιχείρηση και φέρνεις «μάνατζερ» για να «μεταρρυθμίσουν» τη Δημόσια Διοίκηση σε… επιτελικό νεοφιλελεύθερο κράτος και την αγορά εργασίας σε.. ζούγκλα, πρέπει και να τους πληρώσεις υπέρ το δέον για τις… υπηρεσίες τους.

Είναι, όμως, πρόκληση και εμπαιγμός ιδιαίτερα προς τους εργαζομένους που αναγκάζονται να φύγουν από τη μόνιμη κατοικία τους για να υπηρετήσουν εκεί που τους έχουν μεταθέσει και αρνούνται να τους επιδοτήσουν το ενοίκιο, όταν το ζητήσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με μισθό των 680 ευρώ και μηδενικές καταθέσεις και επενδύσεις, που όταν το ζήτησαν, δεν πήραν καμία απάντηση. Για την ακρίβεια, το θέμα παραπέμφθηκε στην… αφωνία, ή στους δήμους που καλούνται να «βοηθήσουν» σε αυτό τον τομέα. Και με δεδομένο τις περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται και πόσοι δήμοι βοηθούν…

Εν κατακλείδι, αποδεικνύεται αυτό που λέει ο Πασκάλ Μπρυνκέλ και με τη χρυσή επιδότηση ενοικίου: Η μιζέρια του πλούτου

ΚΑΙ ΤΑ «ΧΡΥΣΑ» ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΛΑ… ΚΡΑΤΟΥΝ!

Όπως αποκαλύφθηκε, μέσα στην ημέρα, το επίδομα ενοικίο πήραν επίσης κι οι άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Μάρδας, Κώστας Φωτάκης και Παναγιώτης Σγουρίδης πήραν το επίδομα ενοικίου.

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να δικαιολογήσουν τα αδικαιόγητα:

  • ο Κ. Φωτάκης σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων λέει πως: «…η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα και με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία»,

  • ο Π. Σγουρίδης πως έλαβε μόλις 350 ευρώ για επτά μήνες, αφού το ενοίκιο που πλήρωνε μηνιαίως ήταν 50 ευρώ και ότι δεν εισέπραξε το ποσό των 7000 ευρώ που είχε εγκριθεί με βάση το νόμο, ενώ

  • ο Δ. Μάρδας που υπήρξε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αυτός που πρότεινε το άρθρο 25 του 3ου μνημονίου είπε ότι… θα επιστρέψει τα 3.900 ευρώ που πήρε ως επιδότηση ενοικίου. Μάλιστα, προχωρώντας τον εμπαιγμό σε… ανώτερα επίπεδα αποτάσσει αυτό που ο ίδιος έφτιαξε λέγοντας πως «όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις