Αποπομπή της αναπληρώτριας υπουργού για την Καταπολέμηση της Ανεργίας για το… χρυσό επίδομα ενοικίου

Καταργείται η διάταξη για επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης

Η... πάμπτωχη τέως αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, από την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του λαού, και από τις απανωτές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έπαιρνε επιδότηση ενοικίου, ύψους 1.000 ευρώ, για το σπίτι που είχε ενοικιασμένο στο Κολωνάκι. Στη φωτογραφία, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Εκτός κυβέρνησης τέθηκε, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμοδία για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, μετά την αποκάλυψη ότι λαμβάνει επίδομα ενοικίου, ύψους 1.000 ευρώ, τη στιγμή που διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και τραπεζικές καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και από τη στιγμή που με τις πολιτικές της έχει οδηγήσει τους άνεργους σε… επιδόματα – μπουρμπουάρ και σε «πλυντήρια ανέργων», όπως, για παράδειγμα, τα πολλά προγράμματα που προωθεί μέσω ΕΣΠΑ ή κοινωφελούς εργασίας, προγράμματα που στην ουσία εμπαίζουν τους άνεργους και τους καθιστούν βορά στις ορέξεις του κεφαλαίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη Ρ. Αντωνοπούλου και της εξέφρασε τη διαφωνία του για το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει.

Δήλωση Αντωνοπούλου

Είχε προηγηθεί μια κυνική δήλωση της Ρ. Αντωνοπούλου με την οποία η τέως-πλέον- αναπληρώτρια υπουργός έλεγε ότι θεωρούσε πως η επιδότηση ενοικίου των 1.000 ευρώ μηνιαίως είναι μέρος του υπουργικού μισθού, δήλωνε ότι δεν παραιτείται προσθέτοντας ότι παραμένει στη διάθεση του πρωθυπουργού και υποσχόταν να επιστρέψει στο δημόσιο τα χρήματα που εισέπραξε σαν… επιδοματούχος.

Στη μεσημεριανή δήλωσή της, σχεδόν 48 ώρες αφού έγινε γνωστό ότι έπαιρνε από τα δημόσια ταμεία επίδομα ενοικίου, η Ρ. Αντωνοπούλου παραδεχόταν ότι έχει λάβει 23.000 ευρώ -αν και στο πόθεν έσχες δηλώνει ότι έχει άλλη κατοικία στην Αττική- αν και ψευδώς υποστήριζε ότι ουδέποτε είχε υποβάλει αίτηση για να εισπράξει το επίδομα.

Ωστόσο, αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα από τον Τύπο, η Ρ. Αντωνοπούλου είχε κάνει αίτηση για να πάρει το επίδομα ενοικίου στις 11 Απριλίου του 2016. Λίγο μετά την αποκάλυψη της νέας αναληθούς δήλωσής της, υποχρεώθηκε σε παραίτηση, επί της ουσίας εκπαραθυρώθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Καταπολέμησης της Ανεργίας.

Καταργείται η διάταξη για επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης

Στο μεταξύ, καταργείται, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, στον απόηχο των αποκαλύψεων για την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Καταπολέμησης της Ανεργίας Ρ. Αντωνοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν.4336/2015, το 3ο μνημόνιο δηλαδή, δίνεται το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα. Κι αυτό, την ώρα που μέσω του 3ου μνημονίου «πέρασε» η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, των μικρομεσαίων, του κόσμου της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, η υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το «τσουνάμι» ξεπουλήματος των δημόσιων οργανισμών, «ασημικών» και δημόσιων αγαθών κτλ. Και το 3ο μνημόνιο, το ψήφισαν εκτός από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι όλα τα τότε κόμματα του μνημονιακού τόξου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, τα οποία -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το στηρίζουν μέχρι σήμερα, αφού πλέον έχουν προστεθεί η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.