37 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

ΠΑΣΕ Vodafone: Καταγγέλλει «όργιο αθλιότητας και τραμπουκισμών» από την Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ)

Πρόσφατα

Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΑΣΕ Vodafone καταγγέλλει τα έκτροπα που προκάλεσαν μέλη της Ταξικής Ενότητας/ΠΑΜΕ, κατά την σύγκληση της έκτακτης ΓΣ που είχε ανακοινώσει το ΔΣ του Σωματείου. Στόχος αυτής της –όχι και τόσο πρωτοφανούς- επίθεσης ήταν να διαλύσει τη συνέλευση τρομοκρατώντας εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου, ώστε να μπορέσουν να επιβάλουν τα σχέδιά τους. Τα «γεγονότα» που έλαβαν χώρα είναι ντροπή για το εργατικό κίνημα, την ιστορία, την ηθική και τις αρχές του και «βούτυρο στο ψωμί» της εργοδοσίας.

Για τα γεγονότα της ΓΣ

Ενώ η θεματολογία της ΓΣ είχε αποφασιστεί σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (εξαγορά της Cyta από τη Vodafone και η δίωξη μέλους του ΔΣ από την εργοδοσία), η Ταξική Ενότητα προσπάθησε με εντελώς πραξικοπηματικό τρόπο να επιβάλει ως πρώτο θέμα της συζήτησης, την έγκριση αιτήσεων εγγραφής νέων μελών. Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η λύσσα τους να επιβάλουν την δική τους «ατζέντα», κόντρα στις αποφάσεις τις πλειοψηφίας του ΔΣ, που ο επικεφαλής της ΤΕ, αρνήθηκε να παραδώσει στην πλειοψηφία του ΔΣ το χαρτί με τις υπογραφές που η παράταξή τους μόνη της είχε βγάλει και διακινούσε.

Στη συνέλευση εμφανίστηκαν κάποιοι εργαζόμενοι της 360 Connect, απαιτώντας να εγγραφούν στο ΠΑΣΕ-Vodafone. Σεβόμαστε τις επιλογές κάθε συναδέλφου. Καταγγέλλουμε όμως το ότι αυτή η κίνηση ήταν ενορχηστρωμένη από την «Ταξική Ενότητα»/ΠΑΜΕ, ώστε να επιβάλλει πραξικοπηματικά και με το έτσι θέλω την εγγραφή όποιου θεωρεί «δικό του». Και μάλιστα να τους βάλει επί τόπου να ψηφίσουν έτσι ώστε όλη η διαδικασία της συνέλευσης να πέσει στα χέρια της Ταξικής Ενότητας.

Και όλα αυτά έγιναν από τις ίδιες δυνάμεις που:

  • Φέρνουν στις συνεδριάσεις του ΔΣ αιτήσεις εγγραφής “εργαζομένων” στην εταιρεία, που όμως δεν υπάρχουν πουθενά ή δεν είναι πλέον συνάδελφοι!

  • Διατηρούν ένα σωματείο/σφραγίδα, αυτό της 360 Connect, για να προωθούν την ακραία διάσπαση των συναδέλφων και, μέσα από διπλοεγγραφές και νοθείες, που κανένας δεν μπορεί να ελέγξει ή να παρακολουθήσει, να το χρησιμοποιούν ως όχημα για να “πάρουν” το ΠΑΣΕ Vodafone αλλά και για να εκλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερους αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα (Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες) και να πολλαπλασιάζουν τις καρέκλες τους.

Προφανώς όλα αυτά δείχνουν ότι οι δυνάμεις της Ταξικής Ενότητας ουδόλως ενδιαφέρονται για τις συνέπειες στους εργαζόμενους από την εξαγορά της Cyta ούτε και για την ενορχηστρωμένη από τη διοίκηση δικαστική δίωξη συναδέλφισας μέλος του ΔΣ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει –όπως έχουμε πει και στο παρελθόν- είναι οι εκλογές και οι ψήφοι με όποιο τρόπο. Ο σημαντικότερος αγώνας που δίνουν είναι αυτός απέναντι στους συναδέλφους που έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς και οι εκλογές.

Τραμπουκισμοί, βία και νοθεία

Για να μπορέσουν τα μέλη της ΤΕ/ ΠΑΜΕ να «εξαφανίσουν» τους συναδέλφους που δεν συμφωνούσαν μαζί τους, χρησιμοποίησαν τις γνωστές τραμπούκικες συμπεριφο face control είχαν επιστρατεύσει, απαγορεύοντας μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ και συναδέλφους να βγουν από την πόρτα της αίθουσας, προπηλακίζοντάς τους και εκτοξεύοντας ταυτόχρονα βρισιές, που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι τραμπούκοι!

Η πλειοψηφία του ΔΣ μαζί με συνάδελφους, αφού κατήγγειλε τις στημένες διαδικασίες και τις παραπάνω πρακτικές, αποχώρησε από το χώρο, καθώς δεν ήταν εφικτό υπό αυτές τις συνθήκες να διεξαχθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

Ακόμα και έξω από το κτήριο της Αδριανείου πρώην εργαζόμενοι μαζί με μέλη της διοίκησης του σωματείου της 360 Connect δεν μας επέτρεπαν, διά της βίας να φύγουμε, εν είδη αστυνομικών, απαιτώντας να τους παραδώσουμε την σφραγίδα του Σωματείου μας.

Συνάδελφοι,

Όλος ο κόσμος γνωρίζει τις πρακτικές του ΠΑΜΕ και της Ταξικής Ενότητας στο εργατικό κίνημα. Αμέτρητες είναι οι καταγγελίες που έχουν εκδώσει άλλα Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και όποιος συνάδελφος ανατρέξει στο διαδίκτυο θα μπορέσει να τις βρει. Άλλωστε έχουν κύρια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Συνδικάτα και ο Συνδικαλισμός. Είναι εχθροί της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν και της πραγματικά δημοκρατικής αντιπαράθεσης των απόψεων στο εσωτερικό του Σωματείου μας. Ο μόνος τρόπος για να λύνουν τις «διαφορές» τους και να εξαφανίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, είναι μέσα από τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, της κατασυκοφάντισης, του διασυρμού αγωνιστών που διαφωνούν μαζί τους και της φυσικής βίας.

Εμείς και όλοι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε την κατρακύλα στον βούρκο της ΤΕ και του ΠΑΜΕ. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Σωματείο και την εργατική δημοκρατία ως βασική αρχή λειτουργίας του, αποκλείοντας το να μετατραπεί σε άλλη μία σφραγίδα του ΠΑΜΕ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που θέλουν ένα Σωματείο με δημοκρατικές λειτουργίες, πραγματικά υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, να μην επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα και να συμμετάσχουν μαζικά στις επόμενες συνελεύσεις/διαδικασίες του Σωματείου.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις