11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση κατά των πλειστηριασμών μέσα στην ΤτΕ

Πρόσφατα

Παρεμβάσεις σε τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας έκαναν κινήματα κατά των πλειστηριασμών. Μέλη συλλογικοτήτων άπλωσαν πανό με συνθήματα κατά των πλειστηριασμών. Στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Σταδίου, έκλεισαν τις πόρτες με αποτέλεσμα τα μέλη των κινημάτων να κλειστούν μέσα.

Μικροένταση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην Ακαδημίας

Μικροένταση επικράτησε λίγο νωρίτερα λίγο έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Ακαδημίας 62, λόγω της διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Όπως ισχυρίστηκε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου ο πλειστηριασμός για τον οποίο εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους συλλογικότητες αφορά σε υψηλή οφειλή και είχε αναβληθεί καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Για την αναβολή του πλειστηριασμού είχαν ενημερωθεί όλοι οι νόμιμοι εμπλεκόμενοι από την περασμένη Παρασκευή και ο πλειστηριασμός θα διενεργηθεί εν ευθέτω χρόνο. Με λίγα λόγια, ο Σύλλογος δεν αρνήθηκε τον πλειστηριασμό α’ κατοικίας, λέει πως αναβλήθηκε και θα επαναληφθεί λίαν συντόμως.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη κατά των πλειστηριασμών

Στο μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών πραγματοποίησε ο φορέας Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και πραγματοποίησαν πορεία, επί της Εγνατίας, σταματώντας για λίγο μπροστά στα γραφεία τού ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, μέσω της οδού Βενιζέλου, κατευθύνθηκαν προς το ΥΜΑΘ, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στην καγκελόπορτα και στα κιγκλιδώματα της εξωτερικής περίφραξης, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος, ενώ αντιπροσωπεία τους ζητούσε συνάντηση με τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία υποστήριξε ότι υπάρχει στόχευση, οι τράπεζες να αποκομίσουν έως το τέλος του 2019 από πλειστηριασμούς και πώληση «κόκκινων» δανείων, 22,2 δισ. «ένα τεράστιο ποσό, σαν να μιλάς για το πρώτο μνημόνιο σχεδόν». «Άμα χάσεις το σπίτι σου, είναι σα να χάνεις τη μισή ζωή σου, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που πάνω από το 80% είναι μικροί ιδιοκτήτες στέγης» τόνισε η κ. Βαλαβάνη.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις