ΕΚΑ: Σήμερα η σύσκεψη – κάλεσμα του RADICAL IT για το συντονισμό ενάντια των μηνύσεων του εργοδότη της VRESNET

Το παρακάτω σχόλιο από την εργατική συλλογικότητα Generation 400

O κύριος Ηρακλής Μπάμζας, ιδιοκτήτης και εργοδότης της Vresnet στην Καλλιθέα συνεχίζει το σερί εργοδοτικής τρομοκρατίας που ξεκίνησε όταν πριν κάτι μήνες δεν αναγνώρισε την αναρρωτική άδεια εγκύου εργαζομένης του, προχωρώντας σε μηνύσεις εναντίον συνδικαλιστών από το σχήμα Radical IT που παρεμβαίνει στο ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής) που υπερασπίστηκαν την εργαζόμενη.

Συγκεκριμένα, ο εργοδότης της Vresnet δεν αναγνώρισε την αναρρωτική άδεια της εγκύου εργαζομένης κατόπιν υποδείξεως γιατρού και  ενώ αυτή είχε δηλώσει την εγκυμοσύνη της μήνες πριν.

Όταν οι μέρες της άδειας πέρασαν και η εργαζόμενη, όντας ήδη στον 7ο μήνα εγκυμοσύνης γύρισε πίσω στην δουλειά, αυτός με φωνές και απειλές τις απαγόρευσε να εργαστεί απολύοντάς την. Μάλιστα απέλυσε και όποιον συνάδερφό της τόλμησε να την υποστηρίξει, συγκεκριμένα άλλους τρεις. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε και παρακάτω.

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό αλλά ο εν λόγω εργοδότης θέλει να βγει και από πάνω. Ξεκίνησε λοιπόν τις μηνύσεις απέναντι σε μέλη του συνδικαλιστικού σχήματος Radical IT στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών (σωματείο ΣΕΤΥΠ) προκειμένου να τους εκδικηθεί για την εμπλοκή τους με το ζήτημα και την υπεράσπιση της απολυμένης εγκύου.

Για το ζήτημα αυτό είχαμε κινητοποιηθεί και εμείς ως πρωτοβουλία ανοίγοντας το ζήτημα στην γειτονιά της Καλλιθέας. Η υπόθεση εκκρεμεί στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου πλέον αφού η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος να προβεί σε καταγγελία και με την στήριξη του Σωματείου και λοιπών αλληλέγγυων συλλογικοτήτων είναι απίθανο να χάσει οποιαδήποτε δικαστική ή εξωδικαστική μάχη. Και αυτό ο εργοδότης της Vresnet κύριος Η. Μπάμζας το ξέρει καλά.

Το σχήμα Radical IT καλεί σε συντονισμό συναδέρφους και σωματεία του κλάδου στο ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθήνας) την Τετάρτη στις 19.00.