Ιστορική δικαίωση των απολυμένων της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

esiea-ktirio

Ιστορική και υψίστης σημασίας για τα εργασιακά δικαιώματα απόφαση εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, μέσω της οποίας δικαιώνει τους απολυμένους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Επενδυτής».

Με την συγκεκριμένη απόφαση :

  1. Κρίθηκε νόμιμη η επίσχεση εργασίας τους και αναγνωρίστηκε ότι οι ίδιοι εξάντλησαν κάθε περιθώριο υπομονής και καλοπιστίας για την σωτηρία της εφημερίδας.

  2. Τους επιδικάστηκαν οι οφειλόμενοι μισθοί τους.

  3. Αποφασίστηκε ότι συνυπόχρεοι με την εργοδότρια των συναδέλφων εταιρεία για την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων είναι τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου και ιδιοκτήτες της εφημερίδας ως φυσικά πρόσωπα με αποτέλεσμα να καλούνται να καταβάλουν, εξ ιδίων πλέον, τα οφειλόμενα.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την απόφαση και τονίζει: «Είναι προφανές ότι κατά το τρίτο της σκέλος η απόφαση είναι ιδιαίτερα τολμηρή, με ευρύτερες συνέπειες, όχι μόνο για τους εργαζομένους στον Τύπο αλλά και για τους εργαζομένους όλης της χώρας ανεξαρτήτως Κλάδου. Ανοίγει τον δρόμο της αναζήτησης της προσωπικής ευθύνης μετόχων και μελών διοικητικών συμβουλίων, οι οποίοι πιστεύουν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο αφήνοντας στο πέρασμά τους αποστεωμένες εταιρείες και απλήρωτους εργαζομένους. Δηλώνει την πλήρη και ανυποχώρητη στήριξη του στους συναδέλφους του “Επενδυτή” δεσμευόμενο ότι θα σταθεί στο πλευρό τους στις επόμενες φάσεις του δικαστικού τους αγώνα».