Σωματείο ΟΤΑ ν. Σερρών: Ενημέρωση για την εκδίκαση της υπόθεσης κατά του αποκλεισμού μας από πλειοψηφία ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Σερρών

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες… Εκδικάστηκε στις 2/2/2018 η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε καταθέσει κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ή οποία αρνείται πεισματικά να εγγραφεί το Σωματείο μας στην δύναμη της.

Στην αρχή της διαδικασίας η δικηγόρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησε να αναβάλει τη δίκη προκειμένου να πάει σε άλλο χρόνο και έτσι να μην προλάβουμε να συμμετάσχουμε στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε η δικηγόρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν η πρόσθετη δικαστική παρέμβαση που έχει κάνει το άλλο Σωματείο των Σερρών για να βοηθήσει την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να αποκλείσουν το Σωματείο μας. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αναβολή και η υπόθεση εκδικάστηκε.

Μάρτυρας κατά του Σωματείου μας δεν προσήλθε ο νυν πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν.Τράκας (παρότι ήταν παρών στο δικαστήριο) αλλά εμφανίστηκε ο συνταξιούχος πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ.Μπαλασόπουλος γεγονός που προκάλεσε έντονη απορία αφού η όλη εξέλιξη της εγγραφής στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκίνησε μετά την περίοδο που ήταν πρόεδρος. Γιατί άραγε έφεραν τον Μπαλασόπουλο και δεν πήρε την ευθύνη του δικαστικού αποκλεισμού ο ίδιος ο Ν. Τράκας.

Στην διαδικασία κατέπεσε και όλη η προσχηματική επιχειρηματολογία της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (΄΄περί ενός σωματείου σε κάθε νομό ΄΄ όταν την ίδια ώρα εγγράφουν στην δύναμη της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάθε σωματείο αν θεωρούν ότι θα τους φέρει ψήφους.)

Συνάδελφοι σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας από το μένος που έχουν απέναντι στο Σωματείο μας τόσο η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και το άλλο Σωματείο. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και θέλουν να αποκλείσουν ένα τόσο μαζικό Σωματείο;

Αναμένουμε σε λίγες μέρες την απόφαση που ελπίζουμε να δικαιώσει την εγγραφή του Σωματείου μας και σε κάθε περίπτωση τα «συνεταιράκια» θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.