Δε θα επιτρέψουμε να γίνει ο ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ το «παραμάγαζο» κανενός

Ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων

Πριν από λίγες ημέρες, συγκροτήθηκε το νέο προεδρείο του ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ, που προήλθε από τις πρόσφατες εκλογές, στις οποίες η Προοδευτική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων αύξησε τη δύναμή της, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 44% και να εκλέξει ένα ακόμα μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο (5 στο σύνολο 11).

Από την πρώτη στιγμή, δηλώσαμε την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων αλλά και να συμμετάσχουμε σε ένα αντιπροσωπευτικό προεδρείο, με στόχο τον ταξικό προσανατολισμό του Σωματείου. Ωστόσο, και στην εκλογή του νέου προεδρείου του ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ και στον επιμερισμό των θέσεων ευθύνης φάνηκε η πρόθεση της πλειοψηφούσας παράταξης να αδρανοποιήσει περαιτέρω το Σύλλογο και κατ’ επέκταση να εκμηδενίζει τη συνολική αντίσταση των εργαζομένων έναντι της εργοδοσίας και της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για μια ακόμη φορά, απέκλεισαν την παράταξή μας, συγκροτώντας ένα προεδρείο, το οποίο θα κινηθεί στη γραμμή της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου: αυτό της «αφωνίας», ή στην καλύτερη περίπτωση των «σποραδικών πυρών», προκειμένου να καλλιεργήσουν νέες ψεύτικες προσδοκίες και αυταπάτες, που θα οδηγήσουν σε νέα απογοήτευση και σε νέα μείωση της συμμετοχής των εργαζομένων στο κίνημα. Και επιπλέον, προκειμένου να οδηγήσουν τον κλάδο και τους εργαζομένους στα χέρια των φαρμακοβιομηχάνων, που περιμένουν στη γωνία για να εφαρμόσουν νέες μειώσεις στις αποδοχές μας αλλά και νέες απολύσεις, με παράλληλη «άνθηση» των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Η Προδευτική Κίνηση δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν θα συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση στο Συλλόγο. Δεν νομιμοποίησε και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την προσπάθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμός να παίξει με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων. Οι καρέκλες για τη Προοδευτική Κίνηση και το ταξικό κίνημα δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός. Τραβάμε διαχωριστική γραμμή από τους συνδικαλιστές της εργοδοσίας, από τους συνδικαλιστές της καρέκλας, τους συνδικαλιστές των συσχετισμών  που υπερασπίζονται τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αυτή είναι η πραγματική στάση ευθύνης που επιβάλλει ο αρνητικός συσχετισμός του ΣΙΕΕ ΦΣΕΚ. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι μπορεί ο μεγαλύτερος Σύλλογος του κλάδου,  με αυτές τις δυνάμεις, με νοοτροπίες συσχετισμών και πρακτικές που μας παραπέμπουν στο μαύρο παρελθόν,  να γίνει πόλος οργάνωσης, πάλης και διεκδίκησης των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – εργοδοσίας. Ότι δηλαδή  θα μπορούσε να συμβάλλει στην μαζικοποίηση των συναδέλφων, στην οργάνωση των δυνάμεων μας, να εμπνεύσει και να οργανώσει  την πάλη των εργαζομένων της φαρμακοβιομηχανίας. Ο ίδιος ο συσχετισμός δύναμης έχει «ναρκοθετήσει» ήδη κάθε τέτοια προοπτική.

Εμείς από την πλευρά μας, επαναλαμβάνουμε πως παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση και την αποκατάσταση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, πως οι απολύσεις και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο δε θα περάσουν.

Διεκδικούμε μαζί με τους συναδέλφους: 1. Ρύθμιση – αναβάθμιση του επαγγέλματος του ιατρικού επισκέπτη. 2. Ένταξη στα επαγγέλματα υγείας. 3. Δημιουργία Μητρώου Ιατρικών Επισκεπτών. 4. Ενοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. 5. Κατάργηση του νόμου, μέσω του οποίου φορολογούμαστε για αυτοκίνητα που δε μας ανήκουν. 6. Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ. 7. Καμία απόλυση συναδέλφου ιατρικού επισκέπτη ή φαρμακοϋπαλλήλου.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ