48ωρη απεργία στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο» και την ιστοσελίδα «stokokkino.gr»

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 12 μ. της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου 2018 έως τις 12 μ. του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφωνίας, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr».

Η απεργία πραγματοποιείται έπειτα από τις τέσσερις νέες απολύσεις (σ.σ.: σύνολο 7) στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία του σταθμού και οι οποίες προστίθενται στις ήδη υφιστάμενες απολύσεις εργαζομένων, που δεν συναίνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονταν δεδουλευμένες αποδοχές πλέον των δύο μηνών.

Τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων ζητούν την ανάκληση όλων των απολύσεων, την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σταθμό και την καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών στους συναδέλφους.

Το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ραδιοσταθμό και πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας συνάντηση με την εργοδοσία, κάτι που δεν έγινε. Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Φλεβάρη, πραγματοποιούν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Στη σημερινή συγκέντρωση, παραβρέθηκαν και αλληλέγγυοι στους εργαζομένους «στο Κόκκινο», όπως, για παράδειγμα, από το Σύλλογο Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, ο Δημήτρης Μέρκος και η Φρόσω Σκλαβάκη.

Επίσης, αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ, που από την πρώτη στιγμή έχει δείξει την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους «στο Κόκκινο», αποτελούμενη από το γραμματέα της παράταξης, Γιώργο Χαρίση, και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, Νίκο Καλόγηρο και Ευαγγελία Αλεξάκη.