Τσικνοπέμπτη με αντίσκηνα και πανό, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA έξω από τη Μotor Oil

Οι 400 και πλέον εργαζόμενοι του MEGA εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει έναν νέο αγώνα. Επί 24ωρου βάσεως και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες βρίσκονται έξω από τη Motor Oil, εκεί δηλαδή που στεγάζονται τα γραφεία ενός από των βασικών μετόχων του σταθμού, του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Με αντίσκηνα και πανό αλλά πάνω απ’ όλα με κατάθεση ψυχής, διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία καθώς και τα δεδουλευμένα αλλά και τις αποζημιώσεις τους, αν οι μέτοχοι παραμείνουν… «αμέτοχοι» και οδηγήσουν τελικά το κανάλι σε πτώχευση.

Απαιτούν ενημέρωση και τα δεδουλευμένα τους, που φτάνουν τους 17 μήνες! Ζητούν να μάθουν από τους μετόχους για το τι σκοπεύουν να κάνουν με το κανάλι, δεδομένου ότι, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή, οι μέτοχοι ενημέρωσαν τις πιστώτριες ότι δε σκοπεύουν να συμμετάσχουν – όπως είχε προγραμματιστεί – στη διαδικασία για την εξασφάλιση μίας τηλεοπτικής άδειας, που θα διασφάλιζε την ομαλή λειτουργία του καναλιού, το οποίο πλέον κινδυνεύει με μαύρο μέσα στις επόμενες ημέρες, την ώρα που οι τράπεζες έχουν εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια από την απλήρωτοι εργασία τους και οι μέτοχοι έχουν δει τις οφειλές τους α μειώνονται σημαντικά.

«Πάνε δύο χρόνια τώρα που οι ιδιοκτήτες του MEGA εγκατέλειψαν πρώτοι και καλύτεροι τον σταθμό αφήνοντας στην τύχη τους εκατοντάδες οικογένειες. Όμως οι συνάδελφοί μας με την απλήρωτη εργασία τους τον κράτησαν όρθιο και ζωντανό αφού ήλπιζαν για επιστροφή στην κανονικότητα. Και όσο φούσκωναν οι λογαριασμοί του σταθμού στις τράπεζες μέσω των διαφημίσεων που έπαιζαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και μειώνονταν τα χρέη των ιδιοκτητών του σε αυτές, τόσο ο εμπαιγμός συνεχιζόταν», σημειώνει σχετικά η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ).

«Δύο χρόνια τώρα άκουγαν υποσχέσεις. Ήλπιζαν και καρδιοχτυπούσαν για να έρθει η στιγμή της λύτρωσης και να πάρουν τη ζωή τους πίσω. Δύο χρόνια τώρα παρακολουθούσαν τις ευθύνες να επιρρίπτονται από τον ένα μέτοχο στον άλλον και από όλους μαζί στις τράπεζες και την κυβέρνηση. Και ξανά πάλι από την αρχή. Και στη μέση όλοι αυτοί που τόσα χρόνια στήριξαν το κανάλι. Και η ανέχεια μαζί με την εξαθλίωση εμφανιζόταν ολοένα και πιο απειλητικά όσο περνούσε ο χρόνος. Μαζί και η απογοήτευση. Και κοντά σε όλα και η οργή. Και όλο κάτι γινόταν και ελπίζανε ξανά. Μέχρι που οι μάσκες έπεσαν αφού φάνηκε ξεκάθαρα μπροστά τους το βάρβαρο και απάνθρωπο επιχειρηματικό παιχνίδι που έπαιξαν στις πλάτες τους οι μεγαλύτεροι οικονομικοί παράγοντες της χώρας», συμπληρώνει και καταλήγει:

«Τώρα πια τα ψέματα τελείωσαν. Οι εργαζόμενοι του Mega διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Διεκδικούν τις ζωές τους πίσω και βροντοφωνάζουν το δίκαιο τους. Συνάδελφοι του ΜΕGA. Η ΕΤΙΤΑ αλλά και όλοι οι συνάδελφοί σας στα άλλα κανάλια βρίσκονται δίπλα σας. Μαζί σας σε αυτόν τον ωραίο αγώνα που ξεκινήσατε. Συνάδελφοι. Είναι υποχρέωση όλων μας να βρεθούμε έστω και λίγες ώρες δίπλα στους συναδέλφους μας του MEGA. Σας περιμένουμε όλους. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ! Υ.Γ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σκύψει επιτέλους πάνω στο πρόβλημα και να νομοθετήσει με σκοπό την προστασία των εργαζομένων από τις απαράδεκτες και απάνθρωπες εργοδοτικές τακτικές».