Στη δουλειά, στον αγώνα και στη δίκη των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Η Ευαγγελία Αλεξάκη και η Βάσω Γκόβα (κέντρο), με αλληλέγγυους και συναδέλφους/-ισσές τους, κατά την ημέρα της εκδίκασης της δίκης του αστυνομικού των ΥΜΕΤ που τις χτύπησε, στις 25 Γενάρη 2017. Ανάμεσά τους, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης και άλλα μέλη της παράταξης

Αυτό το Σάββατο 10 Φλεβάρη, και ώρα 12μ.-1μμ., στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, εξετάζει… τη δίκη των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα, που σύρονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου από τις δυνάμεις καταστολής που ευθύνονταν για την άγρια κακοποίηση δεκάδων καθαριστριών και αλληλέγγυων στον εμβληματικό αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που επέβαλε η τρόικα και η τότε μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Καλεσμένες στο στούντιο, η Ευαγγελία Αλεξάκη και η Φρόσω Σκλαβάκη, από το ΔΣ του Συλλόγου Εφοριακών & Κυκλάδων, αλληλέγγυα, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των καθαριστριών και έζησε μαζί τους τον αγώνα τους για την επιστροφή στη δουλειά, τον αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζομένους.

Κανείς δεν ξεχνά το σκηνικό της ωμής βίας των κατασταλτικών αρχών ενάντια των αγωνιζόμενων καθαριστριών, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, που με επικεφαλής τον διαβόητο πια αστυνομικό των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη και τους συναδέλφους του, οι οποίοι έδρασαν εκείνη την περίοδο σαν η «σιδερένια φτέρνα» της τρόικας και της κυβέρνησης, καταστέλλοντας αγώνες, χτυπώντας αλύπητα, σακατεύοντας, και συλλαμβάνοντας αδιάκριτα καθαρίστριες και αλληλέγγυους.

Ο αγώνας όμως των καθαριστριών ενάντια στην τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που έκανε παγκόσμια γνωστούς τους αγώνες των εργαζόμενων στην Ελλάδα των μνημονίων, για ζωή και αξιοπρέπεια, είναι μισητός από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γιατί φάνηκε πως δεν μπορούν να κάμψουν την αντίσταση της εργατικής τάξης.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θέλοντας σήμερα να παραδώσει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους σιδηροδέσμιους ώστε απρόσκοπτα να απαλλοτριωθούν σπίτια εισοδήματα και δικαιώματα, δίπλα στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας θωρακίζεται με δικαστικές διώξεις και τρομοκρατία κατά όλων όσοι και όσες σήκωσαν κεφάλι.

Η δίκη των αγωνιζόμενων καθαριστριών, που διώκονται για… 18 παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα, θα θα γίνει τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018, στις 9 π.μ., στο Η’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

Να σημειωθεί πως στην εκπομπή, θα παρέμβει τηλεφωνικά, μιλώντας για τα δικά τους προβλήματα και τις απολύσεις «στο Κόκκινο», πραγματοποιούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 48ωρη απεργία, η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μπούλικα Μιχαλοπούλου.