Γιάννενα: Νέα κινητοποίηση σήμερα έξω από τα «Market In»

Σε νέα κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης «Market In» στη Χαρίλαου Τρικούπη καλούν σήμερα, Τρίτη, στις 11.30 π.μ., οι εμποροϋπάλληλοι Ιωαννίνων, συνεχίζοντας τον αγώνα για να επιστρέψουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Οι εμποροϋπάλληλοι καταγγέλλουν ότι η εταιρεία επιδιώκει να στρέψει τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν στο κατάστημα εναντίον των εργαζομένων που πετάχτηκαν απλήρωτοι στην ανεργία, «απειλώντας και εκβιάζοντας ότι θα τους μειώσει τα ωράρια αν επιστρέψουν οι παλιοί εργαζόμενοι». Ακόμα και μετά την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου, που δικαιώνει τους εργαζόμενους, η εργοδοσία αρνείται να τους δεχτεί.

Επισημαίνουν, τέλος, τις ευθύνες της κυβέρνησης: «Η υπουργός Εργασίας, κα Αχτσιόγλου, ήταν αυτή που δήλωσε ότι η κυβέρνησή της δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να εφαρμόσει το δίκιο των εργαζομένων. Έχει όμως δώσει όλα τα εργαλεία στους εργοδότες να κάνουν απολύσεις, να μειώνουν μισθούς, να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να εφαρμόζουν ατομικές συμβάσεις με ό,τι όρους θέλουν. Ενώ ταυτόχρονα έχει και άλλα εργαλεία, όπως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα χαράτσια, τη φοροληστεία, που εφαρμόζονται σε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους».