Εκλογές Συλλόγου ΓΝ Άρτας: ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Αγωνιστικής Ενότητας Ανατροπής

Καμία ανοχή – Καμία λευκή επιταγή – κανένας αποχή | Ο Σύλλογος είναι των εργαζόμενων

Συναδέλφισες, συνάδελφοι… Την Τετάρτη 7 Φλεβάρη έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού Άρτας αλλά και για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ και στο Νομαρχιακό Τμήμα του νομού Άρτας της ΑΔΕΔΥ.

Αυτή τη φορά και αφού έχουν περάσει 7 χρόνια μασκαρέματος, οι μάσκες πέφτουν και τα πρόσωπα αποκαλύπτονται.

Οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη!

Οι προσυμφωνημένες πλειοψηφίες (ΠΑΜΕ – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) που όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν στο ΔΣ κρύβοντας ανάλογα προσωπικές ή/και παραταξιακές και πολιτικές σκοπιμότητες, αυτή τη φορά αποφάσισαν να λειτουργήσουν αλλιώς, βάζοντας στο παιχνίδι και τους νεόκοπους υπερασπιστές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και πάντα με γνώμονα τα προσωπικό συμφέρον του καθενός.

Έτσι την Τετάρτη μπροστά στην κάλπη θα δεις τα ίδια πρόσωπα σε διαφορετικά ψηφοδέλτια αυτή τη φορά.

Αυτοί που τον Μάρτη του 2016, στις προηγούμενες εκλογές, «μασκαρεύτηκαν», εντάχθηκαν κι εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, σήμερα υλοποιώντας σχέδια είτε προσωπικά είτε άλλου τύπου, ρίχνουν τις μάσκες κι εμφανίζονται πάλι ως οι «σωτήρες» των εργαζόμενων και του συλλόγου, αλλά αυτή τη φορά με «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια.

Δεν ξέρουμε από τι λένε ότι είναι «ανεξάρτητοι» οι συνάδελφοι.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι είναι βαθιά «εξαρτημένοι» είτε από τις προσωπικές τους επιδιώξεις, είτε από την προσωπική τους εξέλιξη, είτε από την παραταξιακή τους επιβίωση στην κεντρική συνδικαλιστική σκηνή, είτε από το πολιτικό σχέδιο άλλων.

Έτσι τώρα άλλοι προσδέθηκαν στο άρμα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ κι άλλοι προσδέθηκαν στο άρμα της κυβέρνησης. Για τους τελευταίους τι να πούμε;

Κάθε φορά ούτως ή άλλως στο άρμα της εκάστοτε κυβέρνησης είναι προσδεμένοι! Το 2011 και το 2014 με την τότε κυβέρνηση και διοίκηση, το 2016 άφαντοι μέχρι να δουν που θα κάτσει η μπίλια, το 2018 με την τωρινή κυβέρνηση και διοίκηση.

Το ΠΑΜΕ που από το 2011 αυτούς όλους τους «περιέθαλψε», τους κράτησε ζωντανούς και τους χρησιμοποίησε προκειμένου να μπορεί να μιλά για «ταξικό» σωματείο στις εσωτερικές διαδικασίες του, έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.

ΕΜΕΙΣ συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε
και να δεσμευόμαστε στους εργαζόμενους
για να ανατρέψουμε μαζί αυτήν την κατάσταση

Η μόνη εξαίρεση σε όλο αυτό το σκηνικό, είναι η δική μας παράταξη, η Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής.

Εμείς σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για τα προβλήματα των εργαζόμενων του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

Απέναντι σε λογικές «προσωπικού» και «κομματικού» συμφέροντος, σταθερά έχουμε δώσει και θα δώσουμε μάχες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, για την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας, απέναντι στα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, για να σπάσουμε το κλίμα της «τρομοκράτησης» στους χώρους δουλειάς, για την αμοιβή της δεδουλευμένης εργασίας.

Γιατί τα χρόνια που προηγήθηκαν (δυστυχώς για τους εργαζόμενους) κυριάρχησε(με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ) αντί της κινηματικής λογικής η πρακτική των προειλημμένων αποφάσεων, της κρυφής συνδιοίκησης και του συμβιβασμού, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, και οι κούφιες υποσχέσεις, δηλαδή «χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς», μια πρακτική που καλλιέργησε ανασφάλεια και μαζικά την φυγή, την παραίτηση, την αποχή, την απαξίωση και τον μηδενισμό.

Εμείς λέμε ΚΑΘΑΡΑ:
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ είναι των εργαζόμενων

Στους δύσκολους καιρούς και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, με την χώρα στο καναβάτσο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, με αντι-ασφαλιστικό, με μισθολόγιο, με αξιολόγηση, με φορο-επιδρομή, με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια, με ιδιωτικοποιήσεις, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν χωράνε αποστρατεύσεις, παλινωδίες, παραιτήσεις και συμβιβασμοί.

Δεν χωρά ούτε ο κυβερνητικός, εργοδοτικός και μνημονιακός συνδικαλισμός, με παλιούς και νέους «σωτήρες» τους μόνιμους θυρωρούς όλων των διοικήσεων, ούτε ο διχαστικός μικροπαραταξιασμός με χωριστές πορείες και χωριστές πλατείες.

Χωράνε μόνο ενεργοί εργαζόμενοι, ενημερωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό, αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα, εργαζόμενοι που θα σηκώνουν ψηλά τις σημαίες της ενότητας, της αλληλεγγύης και των αγώνων.

Η παράταξη μας θέλει και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά μαζί με τους εργαζόμενους για μια νέα συλλογικότητα απέναντι στον ατομισμό, για ένα Σωματείο της ενότητας στο πρόβλημα και των αγώνων στη δράση και όχι πουκάμισο αδειανό.

Εμείς για αυτό δεσμευόμαστε και για αυτό θα αγωνιστούμε: για ένα άλλο σωματείο, για μια άλλη ΠΟΕΔΗΝ και μια άλλη ΑΔΕΔΥ, πραγματικά πρώτο και τελευταίο οχυρό των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων.

1. Αμπελογιάννη Βασιλική (Βάσω)

2. Γκιόκα Ελένη

3. Γούλας Γιώργος

4. Καϊντάση Ηλιάνα

5. Καραγεώργος Δημήτρης (Τάκης)

6. Κουτρούμπα Ιουλία

7. Λαγός Νικόλαος

8. Μποχώτη Γεωργία (Γωγώ)

9. Τσατσαρώνη Μαρία

10. Φούντας Νίκος

11. Χαρμπή Φωτεινή