Δήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ για αποφάσεις ΓΣ ΑΔΕΔΥ (03-02-18)

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπάλληλων ανέτρεψε τις μέχρι τώρα θέσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος βάζοντας πλάτη για την υλοποίηση των κυβερνητικών μνημονικών σχεδιασμών.

Απαξιώνει τους αγώνες των εργαζομένων που με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία αποχή, ακύρωσαν ένα βασικό μνημονιακό προαπαιτούμενο, που στοχεύει στη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, αρνήθηκαν την πρόταση του ΜΕΤΑ και των άλλων αγωνιστικών δυνάμεων για να προσδιοριστεί απεργία με αιτήματα τις ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, στην αύξηση του αφορολόγητου, την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την υπεράσπιση της εργατικής κατοικίας και περιουσίας από τους πλειστηριασμούς και γενικά την ακύρωση των νέων μνημονικών μέτρων.

Καλούμε τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ να πάρουν πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιστήμονες να συντονίσουν τη δράση τους και να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χεριά τους.