Καλομοίρης: Η «αξιολόγηση» στο Δημόσιο εξυπηρετούσε και συνεχίζει να εξυπηρετεί τους μνημονιακούς στόχους

Που είναι η διάλυση του Δημοσίου και η παράδοσή του στα χέρια των ιδιωτών | Ομιλία του επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο δημόσιο τομέα, στη Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ για την ηλεκτρονική «αξιολόγηση»

apergia7-4-16kalomoiris

«Η “αξιολόγηση” εξυπηρετούσε και συνεχίζει να εξυπηρετεί τους μνημονιακούς στόχους της συρρίκνωσης του Δημοσίου, της παράδοσής του στο ιδιωτικό κεφάλαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των δυνάμεων στο δημόσιο τομέα, Γρηγόρης Καλομοίρης, κατά την ομιλία του στη Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ για την ηλεκτρονική «αξιολόγηση», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Novotel» της Αθήνας, το διήμερο 2-3 Φλεβάρη.

Το βασικό ζήτημα και σήμερα, επισημαίνει, είναι να προβάλλει επιθετικά η ΑΔΕΔΥ το τι Δημόσιο χρειάζεται για να εξυπηρετήσει τις πλατιές λαϊκές ανάγκες. Και η αρχή μπορεί να γίνει με την κατάργηση της απεργοσπαστικής τροπολογίας Γεροβασίλη και όλου του θεσμικού πλαισίου της «αξιολόγησης».

«Χρειαζόμαστε», συμπληρώνει ο Γρ. Καλομοίρης, «στελεχωμένο δημόσιο τομέα με το αναγκαίο προσωπικό, σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Πρόνοια, Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικές Δομές, Ενέργεια, Νερό… Όλα στο Δημόσιο, υποστηρικτικές υπηρεσίες, άρα μόνιμοι διορισμοί, μόνιμο προσωπικό, κατάργηση ελαστικών σχέσεων… Επίσης, επαρκή χρηματοδότηση στους παραπάνω τομείς, και γενικότερα νέους Οργανισμούς και οργανογράμματα που να περιλαμβάνουν το σύνολο των τομέων του δημόσιου τομέα, με νέες θέσεις οργανικές, επανασυστήνοντας παράλληλα αυτές που καταργήθηκαν, δημιουργώντας καινούργιες εκεί που χρειάζονται, έξω από τις μνημονιακές πολιτικές. Ψήφιση νέου θεσμικού πλαισίου επιλογής προϊσταμένων και διευθυντών κ.λπ.».

«Μετά από δύο χρόνια, για να δικαιολογήσουν κάποιοι την αλλαγή της στάσης τους, βγαίνουν και λένε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πορεία της ΑΔΕΔΥ», τόνισε, στηλιτεύοντας παράλληλα την αλλαγή πλεύσης της ΑΔΕΔΥ στο θέμα της «αξιολόγησης» των δημόσιων υπαλλήλων, που οφείλεται καθαρά στη σύμπλευση του νέου και παλιού εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα από την οποία συγκροτήθηκε το μνημονιακό προεδρείο της Συνομοσπονδίας των δημόσιων υπαλλήλων [σ.σ.: ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (π. ΠΑΣΚ), Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση (ΕΑΕΚ) και Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή (τ. ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ)].

Ο Γρ. Καλομοίρης θύμισε το φυλλάδιο που είχε εκδώσει η Συνομοσπονδία, με απόφαση της πλειοψηφίας των παρατάξεων, με τους 14 λόγους που ήταν αντίθετοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην «αξιολόγηση». «Άλλαξε κάτι τώρα; Η “αξιολόγηση”, εάν γίνουν δεκτές κάποιες μικροδιορθώσεις, δε θα οδηγήσει στη διάλυση του Δημοσίου;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο νόμο με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης, υπογράμμισε πως και με αυτόν αποδεικνύεται πως τίποτε δεν έχει αλλάξει, όσον αφορά στις προθέσεις της κυβέρνησης να διαλύσει το Δημόσιο, καθώς μέσα από αυτό «εκποιείται με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς τομείς του δημόσιου τομέα και επιβεβαιώνεται – ενισχύεται η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κεφαλαίου και των δανειστών στη χώρα μας».

Με τον αγώνα και την απεργία – αποχή κατά της «αξιολόγησης» οι δημόσιοι υπάλληλοι υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών, επισημαίνει ο επικεφαλής των δυνάμεων στο δημόσιο τομέα, και απαντώντας στην κυβερνητική παράταξη ΕΑΕΚ και τον επικεφαλής της που κατηγόρησαν το ΜΕΤΑ για κομματικές σκοπιμότητες αναφέρει: «Όσο άκουγα τον ομιλητή, θυμάμαι το τι κυκλοφόρησε στο non paper Γεροβασίλη για την “αξιολόγηση”. Είναι τα ίδια επιχείρηματα και ανάμεσα στα άλλα αναφερόταν πως “κάποιοι εξυπηρετώντας τις πολιτικές τους σκοπιμότητες οργάνωσαν την απεργία – αποχή για να ρίξουν την κυβέρνηση κ.λπ.” Με αυτή τη λογική, αναμασώντας τα επιχειρήματα της Γεροβασίλη, μπορεί να πορευθεί το συνδικαλιστικό κίνημα;».

Παρακολουθήστε στο παρακάτω οπτικοποιημένο ηχητικό που ακολουθεί τι είπε αναλυτικά ο Γρ. Καλομοίρης.

Σχετική ανάρτηση | ΜΕΤΑ: Συνεχίζουμε τον αγώνα και την απεργία – αποχή για την ακύρωση της «αξιολόγησης»