Δ. Αλίμου: Κινητοποιήσεις από ΠΟΕ-ΟΤΑ και Συλλόγο Εργαζομένων κατά ιδιωτικοποιήσεων | 5/2

Δελτία Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου για τις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας που προωθεί η δημοτική Αρχή Κονδύλη στον Άλιμο

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης

Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης παρουσιάζει την ωμή ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου δήθεν ως «ενίσχυση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με υπηρεσίες αναδόχου δημόσιας σύμβασης», προκειμένου να βάλει ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα στην εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων που ουσιαστικά πρόκειται να συμβεί από την ανάθεση εργασιών της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη, που τώρα εκτελεί ο Δήμος με δικά του μέσα και εργαζόμενους και που με κάθε ευκαιρία η δημοτική αρχή αυτοθαυμάζεται για τα αποτελέσματα τους.

Σε ανακολουθία της συμφωνίας για την οποία είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Κονδύλης, μετά από παρέμβαση μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ–ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, απέφυγε με διάφορους τακτικισμούς την συνάντηση και συζήτηση του θέματος με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.

Εντελώς προσχηματικά όμως και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καλεί σε συνάντηση την ΠΟΕ–ΟΤΑ και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, λίγες μόλις ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία επαναφέρει το θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Ακόμα και αυτήν την προσχηματική πρόσκληση σε συνάντηση, η Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων είναι διατεθειμένη να την αποδεχθεί, αλλά να είναι σίγουρος ο Δήμαρχος ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι εργαζόμενοι δεν θα τον ακολουθήσουν στα παιχνίδια που κατασκευάζει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του και δεν είναι άλλοι από την εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων, ιδιωτικοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας σε βάρος του Δήμου, των Δημοτών και των εργαζομένων.

Για την αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Αλίμου και αποφάσισε για την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018,

  • Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους των Δήμων του Λεκανοπεδίου της Αττικής από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 10:00 το πρωί και
  • Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 7:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Φαν Βάικ & Λεωφ. Ποσειδώνος – Αίθουσα Βασίλη Κατσή).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ–ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων προς όφελος των δημοτών καθώς και το δικαίωμα όλων στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και τους εργαζόμενους να βρουν λύση στα όποια τυχόν προβλήματα δημιουργούνται στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου σε έκτακτη συνεδρίασή του που πραγματοποίησε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, με μοναδικό θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή του κ. Ανδρέα Κονδύλη, επαναφέροντας το θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 και καθώς ο Δήμαρχος Αλίμου δεν υλοποίησε την δέσμευσή του για συνάντηση και συζήτηση του θέματος με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α, αποφάσισε ομόφωνα:

  • Αποχή όλων των εργαζομένων από την υπερεργασία του Σαββατοκύριακου 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018.

Για την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

  • Συμμετοχή στην Παναττική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. από την αρχή της πρωινής βάρδιας μέχρι τις 10:00 το πρωί
  • Στάση Εργασίας από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι
  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα του θεάτρου «Κάρολος Κουν».
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων του Δήμου στις 7:30 το απόγευμα στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Φαν Βάικ & Λεωφ. Ποσειδώνος – Αίθουσα Βασίλη Κατσή)

Συμμετέχουμε μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Δημοτική Αρχή του κ. Ανδρέα Κονδύλη πως ούτε η καθαριότητα αλλά ούτε και καμία άλλη υπηρεσία του Δήμου θα αφήσουμε να δοθεί βορά στα εργολαβικά συμφέροντα, σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών του Αλίμου.