15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΠΑ Αγ. Κυριακού: Διακήρυξη για τις εκλογές του Σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ

Πρόσφατα

Στις 30-31 Γενάρη, ψηφίζουμε για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ του σωματείου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο μας.

Οι εκλογές στο  σωματείο μας γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο. Η κυβέρνηση πέρα από τα παχιά λόγια, προχωράει βήμα βήμα την τρίτη αξιολόγηση την οποία υπαγορεύουν οι δανειστές και οι εργοδότες.

Προσπαθούν να  μας πείσουν ότι αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος και θα είναι τα τελευταία, παρουσιάζοντας μας το  επικοινωνιακό αφήγημα περί επιστροφής στις αγορές, περί ανάπτυξης, περί επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, περί λήξης των Μνημονίων τον Αύγουστο 2018.

 Αυτό αφορά μόνο την ίδια, αφού εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες εξακολουθούν να βιώνουν μια χωρίς τέλος φτωχοποίηση.

Τα δυσθεώρατα  πλεονάσματα, που θα ματώσουνε τους  εργαζόμενους,θα σημαίνουν  και  νέες περικοπές για όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία με  μειωμένη χρηματοδότηση ακόμα και για την στοιχειώδη λειτουργία τους.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση   και την έλλειψη προσωπικού. Αντί να ανοίξουνε τα κλειστά, προετοιμάζουν νέες αναδιαρθρώσεις με συγχωνεύσεις, καταργήσεις οργανικών θέσεων ,τμημάτων, κλινικών ακόμα και  νοσοκομειακών μονάδων.

Οι συμβασιούχοι, οι εργολαβικοί και οι επικουρικοί εργαζόμενοι που μπαλώνουν τα κενά, κινδυνεύουν κάθε στιγμή να χάσουν την δουλειά τους.

Από 1/1/2017 οι ληστρικές εισφορές του αντιασφαλιστικού νόμου, λεηλατούν για  άλλη μια φορά τους μισθούς χιλιάδων γιατρών, ενώ μειώνουν τις συντάξεις για όλους και για όλες ,παρατείνοντας την εργασία μας μέχρι τα 67 χρόνια.

Για να εμποδίσουν την αντίδραση των εργαζομένων στις επιθέσεις που ετοιμάζουν προσπαθούν να δώσουν με τον αντισυνδικαλιστικό νόμο , ένα αποφασιστικό χτύπημα στην συλλογικότητα τoυς, το πρωτοβάθμιο σωματείο και το δικαίωμα στην απεργία. Οι αγώνες μας παραμένουν ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Η ΑΕΠΑ στην θητεία της στο απερχόμενο ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της για την δημοκρατική λειτουργία του σωματείου. Πιστεύοντας ότι οι Γενικές Συνελεύσεις αποτελούν την βάση της Δημοκρατίας δώσαμε μάχες για να γίνουν οι λιγοστές που γίνανε.

Η πλειοψηφούσα παράταξη (ΔΗΣΙ) δεν ήταν λίγες οι φορές που λειτουργούσε διασπαστικά χωρίς να σέβεται τις αποφάσεις του ΔΣ ακόμα και τότε που ήταν ομόφωνες.

Συγκεκριμένα ενώ είχαμε πάρει απόφαση για να κλείσουμε την τραπεζαρία μέλος της ΔΗΣΙ γράφοντας στα παλιά του παπούτσια και το σωματείο και τους εργαζόμενους την άνοιξε.

Η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε την μη συμμετοχή στην αξιολόγηση, μέλη της ΔΗΣΙ όχι μόνο συμπλήρωσαν τα  δικά τους έντυπα αλλά προσπαθούσαν να επηρεάσουν και  άλλους εργαζόμενους διαδίδοντας ψευδώς ότι το σωματείο δεν  έχει ξεκάθαρη θέση.

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ μόνο νέα πνοή δεν ήταν….. ύστερα από τις κορώνες συνεργάστηκε με την ΔΗΣΙ για να είναι στο προεδρείο και έμεινε εκεί, ήταν απών από όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις  σε  μια  στενή  λογική ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο μέσα στο νοσοκομείο στα γραφεία της διοίκησης.

Η ΑΕΠΑ πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες που έδωσε το υγειονομικό κίνημα και στους αγώνες τω εργαζόμενων μέσα στο νοσοκομείο.

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι!

Το σωματείο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κάτι ξένο από εμάς. Η άμεση και αδιάκοπη συμμετοχή μας στις διαδικασίες του είναι απαραίτητη.

Κατανοούμε την  απογοήτευση που έχουν περάσει στην συνείδηση των συναδέλφων, ηγεσίες που στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια  όργανα (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ) λειτούργησαν εξυπηρετώντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά και ίδια συμφέροντα, καθώς επίσης  σε αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε και η πλειοψηφία του ΔΣ του δικού μας σωματείου για τους λόγους που περιγράφονται παραπάνω.

Αυτό που μπορεί να καθορίσει την κατάσταση, είναι η κινητοποίηση της βάσης των εργαζόμενων , μέσα από την δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων ,συντονισμούς που σπάνε τον συντεχνιασμό, παλεύοντας ενωτικά.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ

ΤΗΝ  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΑΕΠΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις