14.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

AVAAZ Ψηφοφορία: Βοήθησε να ελευθερώσουμε την κόρη μου, Αχέντ Ταμίμι

Πρόσφατα

Η Αχέντ Ταμίμι (αγγλικά: Ahed Tamimi αραβικά: عهد التميمي) είναι Παλαιστίνια από το Ναμπί Σαλίχ, κόρη του παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπάσεμ αλ-Ταμίμι, η οποία έχει συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες από το 2012. Έγινε διεθνές σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων κατά της ισραηλινής κατοχής.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 συνελήφθη επειδή χαστούκισε ισραηλινό στρατιώτη ο οποίος είχε πυροβολήσει με πλαστική σφαίρα τον ξάδελφο της Μοχάμεντ Ταμίμι. Διαμαρτυρόμενη στον στρατιώτη, αυτός την απώθησε αρχικά και εκείνη τον χαστούκισε. Δεν συνελήφθη από τον στρατιώτη, αλλά όταν το βίντεο που παρουσίαζε την σκηνή διαδόθηκε ταχύτατα, ο ισραηλινός στρατός σε καταδρομική επιχείρηση, συνέλαβε αυτήν και την οικογένειά της.

Σε ηλικία 11 χρονών, είχε τραβήξει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, όταν πρωταγωνίστησε σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, είναι αγωνίστρια της Ελευθερίας, ενώ οι κατήγοροί της, την χαρακτηρίζουν πιόνι της αντιισραηλινής προπαγάνδας.

ΕΔΩ η ψηφοφορία στο avaaz.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι μας μες στη νύχτα κι έσυραν τη 16χρονη κόρη μου στη φυλακή. Τώρα βρίσκεται σ’ ένα παγωμένο κελί.

Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην ειρηνική αντίσταση. Γι’ αυτό ο στρατός κρατάει τώρα το μωρό μου — θέλουν να τσακίσουν το ηθικό μας. Όμως είμαι μέλος του Avaaz εδώ και 8 χρόνια — κι έχω δει τη δύναμη που έχει αυτό το κίνημα όταν αντιστεκόμαστε όλοι μαζί στην αδικία.

Η υπόθεση της κόρης μου πάει στο δικαστήριο στις 31 Ιανουαρίου -αλλά το 99% των αποφάσεων των στρατοδικείων του Ισραήλ είναι καταδικαστικές για τους Παλαιστινίους, ακόμη αν πρόκειται για παιδιά. Σε παρακαλώ, υπόγραψε την επείγουσα έκκλησή μου με ένα πάτημα- θα την παραδώσουμε απευθείας στους παγκόσμιους ηγέτες:

Βοήθησε να ελευθερώσουμε την κόρη μου Αχέντ

Προς τους παγκόσμιους ηγέτες:

«Απαιτούμε να απελευθερωθεί η Αχέντ και όλα τα Παλαιστίνια παιδιά που κρατούνται σε στρατιωτικές φυλακές.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βάλει τέλος στην κράτηση και κακοποίηση των παιδιών σε αυτές τις φυλακές. Φτάνει πια.

Προς την Αχέντ και όλα τα παιδιά που κρατούνται σε ισραηλινές στρατιωτικές φυλακές: Είμαστε στο πλευρό σας και σας έχουμε στην καρδιά μας. Δε θα τα παρατήσουμε μέχρι να απελευθερωθείτε. Δεν είστε μόνα σας»

Όταν την είδα στην πρώτη ακρόαση, ήταν χλωμή κι έτρεμε. Φορούσε χειροπέδες και ήταν φανερό ότι πονούσε. Ήθελα να βάλω τα κλάματα, αλλά δεν μπορούσα. Πρέπει να σταθώ δυνατός, για να παραμείνει κι εκείνη δυνατή.

Αλλά ο δικαστής απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης και τώρα το παιδί μου κινδυνεύει να περάσει χρόνια πίσω από τα κάγκελα μέχρι να δικαστεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατείται σε αυτές τις συνθήκες! Τη συνέλαβαν επειδή χαστούκισε έναν βαριά οπλισμένο αξιωματικό, όταν οι στρατιώτες του πυροβόλησαν το ξαδερφάκι της στο πρόσωπο, σπάζοντας το κρανίο του. Αλλά αντί να νοιαστούν για τον πυροβολισμό του ανήλικου, έχουν πέσει πάνω στο κοριτσάκι μου και την κατηγορούν για 12 εγκλήματα.

Βοήθησε να ελευθερώσουμε την κόρη μου Αχέντ

Πάνω από 12.000 Παλαιστίνια παιδιά έχουν συλληφθεί απ’ το 2000! Ανεξάρτητα απ’ την άποψη που έχει ο καθένας μας γι’ αυτή τη διαμάχη, νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να κακοποιείται και να κρατείται σε στρατιωτικές φυλακές χωρίς δίκαιη δίκη.

Έχω επικοινωνήσει προσωπικά με διπλωμάτες, αλλά η φωνή μου από μόνη της δεν είναι αρκετή. Γι’ αυτό σας ζητώ να σταθείτε στο πλευρό μου. Γνωρίζουμε ότι στους στρατοδίκες δεν αρέσει η διεθνής δημοσιότητα κι ότι οι Ισραηλινοί πολιτικοί δε θέλουν να ξεσπάσει σκάνδαλο για τα φυλακισμένα παιδιά. Πρόσθεσε το όνομά σου — μας μένουν μόνο λίγες μέρες.

Έχω πάρει κουράγιο απ’ τη δύναμη και το πάθος αυτού του κινήματος για ελευθερία, δικαιοσύνη κι έναν καλύτερο κόσμο. Γι’ αυτό απευθύνομαι σ’ εσάς. Γιατί ξέρω ότι, αν κάποιος μπορεί να ελευθερώσει την κόρη μου και όλα τα παιδιά, είναι το κίνημα του Avaaz.

Μπασέμ Ταμίμι με την ομάδα του Avaaz

Βοήθησε να ελευθερώσουμε την κόρη μου Αχέντ

ΥΓ. Η ομάδα του Avaaz έχει ετοιμάσει ένα ενημερωτικό δελτίο με γεγονότα και περισσότερες πληροφορίες για τη μεταχείριση των παιδιών της Παλαιστίνης.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεθνής Αμνηστία: Nα απελευθερωθεί η Αχέντ Ταμίμι – ΕΡΤ: http://www.ert.gr/eidiseis/die/kosmos/diethnisamnistiaapeleftherothiachenttamim/

Ισραηλινός δημοσιογράφος καλεί σε ομαδικό βιασμό φυλακισμένης ανήλικης Παλαιστίνιας – TvXS: http://tvxs.gr/news/kosmos/

Στη φυλακή μέχρι τη δίκη η 16χρονη παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι — Το Βήμα: http://www.tovima.gr/world/art/?aid=934380

Παλαιστίνη: Ο πατέρας της 16χρονης Αχέντ Ταμίμι – Εuronews: http://gr.euronews.com/2018/

Έφηβη Παλαιστίνια ακτιβίστρια κινδυνεύει να περάσει χρόνια στη φυλακή, επειδή χαστούκισε Ισραηλινό στρατιώτη (στα Αγγλικά) — ABC News: http://abcnews.go.com/

Η Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι συνελήφθη από ισραηλινές δυνάμεις (στα Αγγλικά) — Al Jazeera: http://www.aljazeera.com/news/

Οι ανήλικοι Παλαιστίνιοι που συλλαμβάνονται από Ισραηλινούς «υφίστανται κακοποίηση» (στα Αγγλικά) — Al Jazeera: http://www.aljazeera.com/news/palestinianminorsarrisraelsufferabusehtml

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις