18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κείμενο συμμόρφωσης: Δ’ αξιολόγηση με… 88 νέα προαπαιτούμενα

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πρόσφατα

Νομίζετε πως τελειώσαμε με τα προαπαιτούμενα και περάσαμε τον «κάβο», όπως λέει η κυβέρνηση; Αμ, δε!

Κι αυτό, διότι όπως προκύπτει από το κείμενο συμμόρφωσης (Compliance report) το οποίο δημοσιεύτηκε μετά το Eurogroup, επιπλέον 88 είναι τα προαπαιτούμενα που χωρίζουν την Ελλάδα από την «επιτυχή ολοκλήρωση» του 3ου μνημονίου.

Μεταξύ αυτών, η συζήτηση για επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2019, η πλήρης εξάλειψη του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη μείωση του αφορολόγητου, τονίζεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει πράξη στην περίπτωση που το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κρίνουν τον φετινό Μάιο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει τον συμφωνημένο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019.

Αν χρειαστεί, η Ελλάδα «θα υιοθετήσει νομοθεσία, σε συμφωνία με τους θεσμούς, για να διασφαλίσει την ακριβή επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου, με τρόπο θετικό για την ανάπτυξη», αναφέρεται στο προσχέδιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Κατά τ’ άλλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα υπέβαλε παραίτηση, στην περίπτωση που το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τα 9.000 ευρώ. Ίσως το 5.700 που θα το φτάσει να φαντάζει στα μάτια του ως… 9.001!

Κατά τ’ άλλα, φοράμε τα «καλά» μας κι ετοιμαζόμαστε για έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018!

Το έχει ξαναπεί ο ταξικός «αποστάτης»: ωραιότατο το «αφήγημα», αλλά έχει πολλούς «δράκους» για να γίνει πιστευτό!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις